ZAPAD GUBI BITKU, PA HALUCINIRA: Vanzemaljci pokušavaju da nas odvrate od nuklearnog oružja?

Hezeltajn, bivši detektiv britanske policije, kaže da je njihova misija da iznesu dokaze i da se pripreme za budući susret.

Jedan od osnivača udruženja osnovanog prošlog meseca, Međunarodne koalicije za istraživanje vanzemaljskog života (International Coalition of Extraterrestrial Research – ICER), objašnjava za Raša tudej svoju misiju i zašto je ubeđen da vanzemaljci često posećuju Zemlju.

Vanzemaljci imaju baze na dnu okeana i pokušavaju da odvrate ljudsku rasu od nuklearnog oružja, zbog potencijalne katastrofalne štete.

Zbog ovakve izjave u nekim naučnim krugovima osoba koja ovo tvrdi bi odmah bila isključena iz diskusije.

Međutim, Geri Hezeltajn, potpredsednik novoformirane Međunarodne koalicije za istraživanje vanzemaljskog života (International Coalition of Extraterrestrial Research ICER) ne mari za to.

ICER je nevladina organizacija sa sedištem u Portugalu, a čine je naučnici, istraživači i akademici iz 27 država.

Njihova misija je: Priprema za kontakt sa vanzemaljcima.

Svaki član ICER-a potpisao je zakletvu kojom potvrđuje svoje osnovno uverenje.

Članovi ove organizacije veruju da vanzemaljci postoje i da često posećuju Zemlju.

Zvuči kao zaplet iz holivudskog filma, ali ova koalicija je ozbiljna i želi da diskutuje o svojim teorijama racionalno i dokumentovano.

Hezeltajn, bivši detektiv britanske policije, kaže da je njihova misija da iznesu dokaze i da se pripreme za budući susret.

“Trebalo bi sada da se pripremimo za mogućnost da je ovo istina, jer dokazi kažu da je stvarno.

Imamo posla sa nečim što prevazilazi samo svetlost na noćnom nebu”, tvrdi bivši detektiv.

Po njegovom mišljenju, ako ima istine makar u tri odsto od milion zabeleženih slučajeva u poslednjih 70 godina širom sveta, onda to uopšte nije malo.

ICER želi argumentovanu raspravu

Poznato je da ima izveštaja o letelicama koje lete hipersoničnom brzinom, bez krila ili pogonskog sistema a koje povlače silu od 600 ge. (Poređenja radi, F-16 može da razvije samo polovinu te brzine i silu od 9 ge).

Takođe, postoje izveštaji pilota kako su videli letelice koje se za 0,8 sekundi spuste sa visine od 20.000 do 15 metara.

Hezeltajn podseća na razne zabeležene pojave neidentifikovanih letećih objekata ili neidentifikovanih vazdušnih fenomena koji uključuju trenutno ubrzanje, trenutno zaustavljanje, trenutnu promenu putanje, skretanja pod pravim uglom, a sve bez promene brzine kretanja.

Članovi ICER-a tvrde da ove letelice čak mogu u trenu da postanu nevidljive, kao i da ne proizvode bilo kakav zvuk prilikom leta

Stručnjaci se slažu da ništa od ovoga još uvek ne može da izvede ni jedna vojska na svetu – čak ni u svojim tajnim programima.

„Zbog toga ICER traži od vlada da javno objave sve prikupljene informacije radi daljih proučavanja.

Želimo naučne podatke prikupljene iz ovih incidenata: telemetriju, radarske snimke, karakteristike performansi jer što je veća kontrola stvarnih podataka, to ICER veruje da će se brže dokazati da su to pojave koje nije stvorio čovek“, insistira potpredsednik ove koalicije.

Vanzemaljci su se zaiteresovali za nas kada smo otkrili nuklearnu energiju

Viđenja i nagađanja oko NLO-a ozbiljnije su započela četrdesetih godina. ICER veruje da to nije slučajno, jer su u to vreme krenule nuklearne probe.

“Kakva slučajnost”, napominje Hezeltajn u intervjuu za “Raša tudej”.

“Mislim da kada smo detonirali naše prvo atomsko oružje, ono je poslalo nevidljivi udarni talas u svemir koji su pokupile druge civilizacije koje su tada shvatile da je stvorenje na ovoj planeti dostiglo nivo tehničkog dostignuća da je moglo da razdvoji atom”.

Članovi ICER-a misle i da vanzemaljci prave baze na dnu okeana.

Vlade više ne smeju da kriju podatke

ICER želi da sve vlade prestanu da kriju podatke, da se sve dokumentuje i da se pojam vanzemaljaca uvede u glavne naučne tokove.

Oni su i u procesu konstituisanja posebnog tela za koje se nadaju da će dobiti poseban konsultativni status u Ujedinjenim nacijama.

“Hajde da razgovaramo kao odrasli ljudi, sedimo za sto i razgovarajmo o ovome pred očima javnosti.

Ovo nije američki, ruski ili kineski problem, to je svetsko pitanje i na to bi trebalo da gledamo kao na nešto što je važno za celu ljudsku rasu”, insistira Hezeltajn.

“A ako se ispostavi da smo samo mravi na igralištu i da smo vrlo primitivni, što pretpostavljam da jesmo, zašto onda vanzemaljci treba da razgovaraju sa mravima?

Kad odemo na igralište i pogledamo dole, ne razgovaramo sa mravima, zar ne? Mislimo da smo sofisticirani i da oni ne mogu da nas razumeju. Šta ako smo mi mravi u ovoj globalnoj mreži civilizacija?”.

Vanzemaljci na Zemlju dolaze na odmor

Ali onda se postavlja pitanje: ako smo manje inteligentni, zašto se onda trude da se povežu s nama? Hezeltajnova teorija kaže da je Zemlja odlično mesto za odmor ako ste vanzemaljac.

“Šaljemo sonde u Sunčev sistem i šire, radimo samo ono što su i oni radili, ali oni su to radili brže jer su milionima godina ispred nas”.

“Ljudi me pitaju, zašto dolaze ovde? Ne znam zašto dolaze ovde, ali moja teorija kućnih ljubimaca je da je ova planeta u ovom delu kosmičkog naselja pomalo nalik oazi u pustinji jer je tako puna vode, bogata raznolikim životom.

Mislim da smo im pomalo poput Velikog koralnog grebena. Idemo na mesta koja su zanimljiva, pa ako ste svemirski turista, zašto ne biste došli na planetu Zemlju i samo posmatrali minione?”, dodaje Hezeltajn.

B92

Check Also

Primena veštačke inteligencije izmakla kontroli: Vlade preko AI „biraju“ misli, diktiraju odluke!

Svaka nova tehnologija donosila je i nešto negativno ali je veštačka inteligencija apsolutni crni rekorder. …