Holivudski konglomerat Harvi Vajnstajn, osuđen na 23 godine zatvora za silovanje!

U sredu je Veinstein (69), koji je proputovao celu državu, iz svoje zatvorske ćelije u Nev Yorku, do sudnice Los Angelesa, da se izjasni da nije kriv, tokom kratkog ročišta.

Kao rezultat toga, Veinsteinu je presudu, upravo izrekao vrhovni sudija Los Angelesa Sergio Tapia, za dve prvostepene osude: krivično delo seksualno delo u prvom stepenu dobio je 20 godina sa najviše 25 godina (što je vrlo blizu maksimuma) i za silovanje u trećem stepenu, koje je rezultiralo trogodišnjom kaznom.

Kazne je primio istovremeno i biće 23 uzastopne godine u zatvoru sa maksimalnom bezbednošću, izvan Buffala u Njujorku.

Jedanaest optužbi uključuje četiri tačke prisilnog silovanja, četiri tačke prisilnog oralnog kopuliranja, dva tačka seksualnog natezanja i jedan slučaj seksualnog prodora upotrebom sile.

Navedeni navodni napadi dogodili su se u periodu od 2004. do 2013. godine i u njih je bilo uključeno pet žena.

Tokom ovog saslušanja, njegovi advokati obratili su se zastarivanju po tri, od jedanaest tačaka optužnice protiv njega i podneli zahtev za njihovo odbacivanje.

Na saslušanju na konferenciji za novinare, jedan od njegovih advokata Mark Verksman, smelo je izjavio u vezi sa ovim slučajem…

„Pozdravljamo priliku da se od ove optužbe obratimo sudu. Neutemeljeni su. Oni su iz davnog, davnog vremena. Oni nisu potkrepljeni. “

„On apsolutno, nedvosmisleno i kategorično poriče navode iz ove optužnice,“ izjavio je Verksman, „Oni su nedokazivi, nedokazani, neverodostojni i neutemeljeni i to će postati jasno, dok vodimo parnicu u ovom slučaju“.

Pored toga, jedan od njegovih advokata zatražio je medicinsku procenu, koju je sudija odobrio.

Veinstein se pojavio na ovom saslušanju noseći medicinsku masku, koja mu je bila pod nosom, dok je sedeo u invalidskim kolicima.

Tokom krivičnog suđenja u Njujorku prošle godine koristio je hodalicu, zbog napredovanja stenoze kičme, a takođe oslepeo na jedno oko.

Na osnovu njegove telesnosti, advokati su produženu kaznu zatvora u trajanju od 23 godine proglasili kao „de facto doživotnu kaznu“.

Verksman navodi, da očekuju da će Veinsteinove medicinske potrebe biti zadovoljene za to vreme.

Borba.Info

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …