Građani Karaburme traže da sudija, koja je pustila ubicu, bude otpuštena! – VIDEO

“Ja tražim da zakon bude isti za sve, tražim da ona više ne postoji na sudu jer je pustila ubicu i ne može da radi taj posao koji je radila dosad!”

Građani koji se okupljaju na Karaburmi kažu da sudija koja je pustila ubicu ne može da radi posao koji je radila dosad.

Ministarka pravde Maja Popović podnela je zahtev Visokom savetu za pokretanje postupka protiv sudije Radmile Đerić, koja donela odluku da vožača koji je automobilom na Karaburmi usmrtio dečaka Stefana Balića, pusti da se brani sa slobode.

Sankcije koje bi sudija mogla da snosi zbog takve odluke su javna opomena, zatim smanjenje plate 50 odsto do godinu dana i tri godine nemogućnost da napreduje.

Međutim, građani koji se danima okupljaju na Karaburmi u ulici Marijane Gregoran gde je Stefan (9) nastradao, smatraju da ni te kazne nisu dovoljne, već zahtevaju da ona trajno bude lišena funkcije.

Osim toga, pojavila se i informacija da sudija Đerić poznaje optuženog Lazara Galića već deset godina, što iz inicijative “Pravda za Stefana” zahtevaju da bude provereno.

“Mi želimo da pozovemo sve ljude iz drugih gradova da na miran način podrže ovu priči time što će neku inicijativu pokrenuti peticiju u svoji mmestima da podrže pravdu za Stefana, da podrže ono što je bitno u ovom trenutku – da zaštitimo svu drugu decu”, rekao je Aleksandar Gajin.

On je rekao da će se oni okupljati do daljnjeg, do ispunjenja zahteva.

“Ja tražim da zakon bude isti za sve, tražim da ona više ne postoji na sudu jer je pustila ubicu i ne može da radi taj posao koji je radila dosad”, rekao je Mitar Kovačev.

B92/Prva

Check Also

Dogovor odobren: Izrael će moći da kupi, do 50 borbenih aviona F-15, od SAD!

Dva glavna protivnika prodaje oružja Izraelu — kongresmen Gregori Miks iz Komiteta za spoljne poslove …