Maskirani “sendvičar” upao na protest protiv Rio Tinta, pa umesto sendviča, dobio ćušku! – VIDEO

Na snimku se vidi i sporni momenat kada jedan od prisutnih prilazi maskiranom sendvičaru i blago rečeno ga ćušne.

U Krupnju je održan protest nezadovoljnih građana kojima se u dvorištu gradi spalionica ali je za sada nepoznato šta će se u njoj tačno spaljivati.

Šokirani i nezadovoljni meštani su se okupili sa zahtevom da Skupština opštine Krupanj odustane od najavljenog projekta izgradnje mobilnog postrojenja za tretman opasnog otpada, a u protivnom najavljuju novi skup za jesen odlučni da ne dozvole realizaciju ovog projekta.

Skup je obeležio i ispad jednog maskiranog provokatora koji je dobacivao govornicima ali je loše naučio tekst te nije najjasnije koga je štitio.

– Sram vas bilo! Došli ste da remetite ove ljude na na na vašaru! – rekao je maskirani sendvičar koji je odbio da skine naočare i masku i razotrkije identitet.

Na snimku se vidi i sporni momenat kada jedan od prisutnih prilazi maskiranom sendvičaru i blago rečeno ga ćušne.

Prisutni su burno reagovali na upadice nepoznatog i maskiranog čoveka i tražili od policije da ga udalji, što se i nakon šamarčića i usledilo.

Protestni skup je zaista održan istovremeno kada i vašar u Krupnju te nije jasno koliko se meštana okupilo zbog nezadovoljstva novim projektom koji Opština predstavlja kao čist i ekološki.

Šta će tačno biti ekolški ne zna se jer se funkcioneri škrtičare i sa informacijama o nameni budućeg postrojenja.

Za neke od meštana stvar je jasna.

Sa dolaskom Rio Tinta i sada spalionicom opasnog otpada, poljoprivreda ovog kraja nema budućnost.

Na protestu protiv mobilne spalionice otpada u Krupnju moglo se čuti da će biti spaljivan medicinski otpad iz Evropske unije, kao i da ne postoji procena uticaja postrojenja na životnu sredinu, dok je predsednik Opštine Krupanj Ivan Isailović posle protesta saopštio da će “novom eksperimentalnom metodom, koja je potpuno ekološki čista, biti rešen problem lokalne deponije”, prenosibalkangreenenergynews.com.

Isailović je obećao da će ubrzo biti organizovane javne tribine i predavanja na kojima će stanovnici Krupnja dobiti šansu da se upoznaju sa sa ovom novom tehnologijom, čime je potvrdio da lokalna samouprava nije na vreme informisala građane.

Opština Krupanj i slovačka firma Slovakian NeoTech Institute pre tri nedelje potpisali su ugovor o saradnji koji, kako piše na opštinskom sajtu, predviđa primenu nove tehnologije u uništavanju otpada i rekultivacije postojeće deponije, piše balkangreenenergynews.com.

U saopštenju se takođe navodi još dosta informacija, ali ostaje nejasno o kojoj vrsti otpada je reč – da li će postrojenje sagorevati samo komunalni otpad ili i medicinski ili i kako je predsednik opštine nakon protestnog skupa izjavio, tekstilni otpad.

U tekstu se spominje i otvaranje pogona za proizvodnju mobilnih postrojenja za uništavanje otpada ali tek nakon što ova firma razvije tehnologiju jer je očigledno reč o pionirskom poduhvatu s obzirom da se na sajtu firme ne spominju ovakva postrojenja.

Povrh svega, slovačka kompanija navodi da će koristiti vodonik u kogerenativnom postrojenju koje proizvodi i električnu i toplotnu energiju.

Luftika

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …