Presuda – da obeshrabri sve plagijatore!

„Presudom je takođe utvrđeno da su tuženi kreirali, proizveli, objavili i emitovali na televiziji Pink televizijsku emisiju pod nazivom ‘Hit tvit’ koja se bitno podudara sa originalnim autorskim delom televizijske emisije ‘Utisak nedelje’ autora Olje Bećković“

Olja Bećković, autorka emisije „Utisak nedelje“, izjavila je za portal Nova.rs da se nada da će prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu protiv televizije Pink, Željka Mitrovića, Verice Bradić i Gorana Gmitrića zbog emisije “Hit Tvit”, a kojom je utvrđeno da su tuženi povredili autorsko pravo, biti primer za sve plagijatore.

„Verujem da je ova prvostepena presuda od prvorazrednog značaja za obeshrabrivanje plagijatora svih uzrasta i boja.

Za mene je ovaj slučaj završen“, rekla je Bećković za Nova.rs.

Podsetimo, advokat Goran Draganić je saopštio da je Viši sud u Beogradu doneo prvostepenu presudu po tužbi Olje Bećković protiv televizije Pink, Željka Mitrovića, Verice Bradić i Gorana Gmitrića.

Draganić navodi da je presudom utvrđeno da su tuženi povredili autorsko pravo tužilje Olje Bećković, na njenom autorskom delu pod nazivom „Utisak nedelje“.

„Presudom je takođe utvrđeno da su tuženi kreirali, proizveli, objavili i emitovali na televiziji Pink televizijsku emisiju pod nazivom ‘Hit tvit’ koja se bitno podudara sa originalnim autorskim delom televizijske emisije ‘Utisak nedelje’ autora Olje Bećković“, saopštio je Draganić.

Verica Bradić, voditeljka emisije „Hit Tvit“, u kratkom razgovoru za portal Nova.rs je rekla da nije videla presudu i da nema komentar s tim u vezi.

Emisija „Utisak nedelje“ postoji od 1991. godine i kao autorsko delo registrovano je u Autorskoj agenciji od 1994. godine, a emitovala se na Studiju B, B92 i trenutno na TV Nova S.

Bećković je krajem februara 2020. godine podnela tužbu da bi se utvrdilo da li je povređeno njeno autorsko pravo jer se na televiziji Pink pojavila emisija „Hit Tvit“.

Nova s

Check Also

Pojavili se snimci tenkova Leopard 2A4, navodno u Donbasu – VIDEO

Na vebu se pojavio prvi snimak tenkova Leopard 2A4 u Donbasu. Reč je o tenkovima …