Policija će prekidati svadbe i zatvarati restorane… Dolazi novo doba u Srbiji, koje nikada neće prestati!

“Pojačane kontrole će krenuti praktično u produženom vikendu od četvrtka.”

Pojačane kontrole u ugostiteljskim objektima.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i nepoštovanja mera, inspektori će od četvrtka do nedelje pojačati kontrole u restoranima koji iznajmljuju sale za svadbe i veselja, a verovatno će neki od njih biti i prekinuti, najavio je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

“Tokom vikenda inspektori su kontrolisali poštovanje epidemijskih mera u 3.800 objekata, a izrečeno je 29 kazni.

Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo i da nekim vlasnicima objekata izreknemo meru zabrane korišćenja i upotrebe prostorija za organizovanje proslava”, rekao je Stamenković na RTS.

Trenutno važi propisana distanca i maske u zatvorenom prostoru.

Jedna osoba može da boravi na 4 kvadrata, a zabranjeno je okupljanje više od 500 ljudi.

On je naveo da je u kontrolu krenula i tržišna inspekcija koja će pravna lica, poput savetodavne podrške, ponovo podsetiti na mere koje su mesecima na snazi.

“Pojačane kontrole će krenuti praktično u produženom vikendu od četvrtka.

Ove nedelje će se raditi taj pojačan nadzor ali od četvrtka ide jedan drugi modalitet, jer će doći do ukrštanja inspekcija i zajedničkog rada na terenu, kao i do pojačane kontrole veselja”, objasnio je Stamenković i dodao da to neće biti prijatno, kao i da će insistirati na tome da svi inspektori preduzmu i koriste svoja ovlašćenja u maksimalnoj mogućoj meri.

Epidemiolozi su prethodno u više navrata objašnjavali da su svadbe i generalno proslave koje podrazumevaju masovna okupljanja baš zbog toga najopasnija mesta gde se širi zaraza.

Mondo/RTS

Check Also

Uz pomoć Indije, SAD mogu da dobiju podatke o ruskim lovcima!

Za učešće u zajedničkoj vežbi Veer Guardian u Japanu, indijsko vazduhoplovstvo je privuklo nekoliko lovaca …