“Kada su mu Amerikanci bili na vratima, Bagdadi je aktivirao bombu, ubivši sebe i dvoje male dece” – VIDEO

Američki predsednik, Donald Tramp, ranije je rekao, kako će možda skinuti oznaku poverljivosti sa snimka operacije u kojoj je ubijen Al-Bagdadi i to se desilo, a snimak je emitovala i En-Bi-SI mreža.

Abu Bakr al Bagdadi, vođa grupe Islamska država koji je nadgledao njen globalni rat i postao najtraženiji čovek na svetu, ubijen je u eksploziji u napadu u Siriji, a sada je objavljen snimak te akcije.

Na snimcima se vidi da kako američke snage opkoljavaju Bagdadijevo utvrđenje i kako mu prilaze sa dve strane.

Američki predsednik, Donald Tramp, ranije ove nedelje je rekao kako će možda skinuti oznaku poverljivosti sa snimka operacije, u kojoj je ubijen Al-Bagdadi i to se sada desilo, a snimak je emitovala i En-Bi-SI mreža.

Napad se dogodio u trenutku kada vlada zabrinutost da bi nedavno američko povlačenje iz severoistočne Sirije moglo da unese novu snagu u tu ekstremističku grupu, koja je izgubila velike delove teritorije pod njenom kontrolom.

Al-Bagdadi je vodio Islamsku državu najmanje pet godina, bio je na njenom čelu dok je jačala i razvijala reputaciju odrubljivanja glava i privlačila stotine hiljada pristalica u samoproklamovani kalifat u Iraku i Siriji.

On je ostao među malobrojnim vođama Islamske države koji su još na slobodi uprkos brojnim tvrdnjama proteklih godina o njegovoj smrti i iako se njegov takozvani kalifat dramatično smanjio i brojne pristalice koje su se priključile toj grupi bile zatvorene ili ubijene.

direktno. rs

Check Also

Amerika kupuje Ukrajini rakete za zsatareli sistem “Patriot” u vrednosti, 6,1 md!

Amerika kupuje Ukrajini rakete u vrednosti, od šest milijardi dolara, za sistem „patriot” koji nije, …