“Kada su mu Amerikanci bili na vratima, Bagdadi je aktivirao bombu, ubivši sebe i dvoje male dece” – VIDEO

Američki predsednik, Donald Tramp, ranije je rekao, kako će možda skinuti oznaku poverljivosti sa snimka operacije u kojoj je ubijen Al-Bagdadi i to se desilo, a snimak je emitovala i En-Bi-SI mreža.

Abu Bakr al Bagdadi, vođa grupe Islamska država koji je nadgledao njen globalni rat i postao najtraženiji čovek na svetu, ubijen je u eksploziji u napadu u Siriji, a sada je objavljen snimak te akcije.

Na snimcima se vidi da kako američke snage opkoljavaju Bagdadijevo utvrđenje i kako mu prilaze sa dve strane.

Američki predsednik, Donald Tramp, ranije ove nedelje je rekao kako će možda skinuti oznaku poverljivosti sa snimka operacije, u kojoj je ubijen Al-Bagdadi i to se sada desilo, a snimak je emitovala i En-Bi-SI mreža.

Napad se dogodio u trenutku kada vlada zabrinutost da bi nedavno američko povlačenje iz severoistočne Sirije moglo da unese novu snagu u tu ekstremističku grupu, koja je izgubila velike delove teritorije pod njenom kontrolom.

Al-Bagdadi je vodio Islamsku državu najmanje pet godina, bio je na njenom čelu dok je jačala i razvijala reputaciju odrubljivanja glava i privlačila stotine hiljada pristalica u samoproklamovani kalifat u Iraku i Siriji.

On je ostao među malobrojnim vođama Islamske države koji su još na slobodi uprkos brojnim tvrdnjama proteklih godina o njegovoj smrti i iako se njegov takozvani kalifat dramatično smanjio i brojne pristalice koje su se priključile toj grupi bile zatvorene ili ubijene.

direktno. rs

Check Also

Siromaštvo preti, svakom petom Srbinu!

Stopa rizika od siromaštva ili socijalne isključenosti pokazuje procenat lica, koja su u riziku od …