Kraljica Elizabeta II (95), odbila da primi nagradu za stare! Evo zašto…

kraljica elizabeta

Prošle nedelje viđena je kako hoda sa štapom, prvi put od 2004. godine.

Britanska kraljica Elizabeta Druga odbila je nagradu koju britanski časopis “Oldi” (The Oldie) dodeljuje starijim osobama, ocenivši da ne ispunjava kriterijume, preneo je taj list.

List koji za sebe kaže da predstavlja „laku“ alternativu štampi „opsednutoj mladošću i slavom“ otkrio je da je Bakingemskoj palati predložio da svoju nagradu „Stara osoba godine“ dodeli 95-ogodišnjoj kraljici, koja je na tronu gotovo sedam decenija.

List je danas preneo pismo odbijanja poslato 21. avgusta iz škotskog dvorca Balmorala gde kraljica boravi krajem leta, a koje je potpisao pomoćnik njenog privatnog sekretara Tom Leng-Bejker.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Njeno veličanstvo smatra da imamo godine koje osećamo i prema tome ne misli da ispunjava kriterijume da prihvati (nagradu)“, napisao je on.

Kraljica je provela period karantina zbog koronavirusa u dvorcu Vindzor kod Londona i uprkos spekulacijama da će otići u penziju posle smrti njenog supruga Filipa u aprilu, Elizabeta Druga u poslednje vreme učestvuje u brojnim javnim angažmanima.

Prošle nedelje viđena je kako hoda sa štapom, prvi put od 2004. godine.

Filip koji je umro u aprilu u 100. godini, dobitnik je nagrade „Oldi“ za 2011. godinu, na svoj 90. rođendan.

„Nema ništa bolje za moral od podsećanja da godine prolaze i da stara olupina počinje da se raspada“, napisao je tada u pismu zahvalnice vojvoda od Edinburga poznat po svom ponekad nediplomatskom humoru.

„Ali je ipak prijatno da nas se sećaju“, dodao je Filip.

Beta

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šakil Onil i zvanično: Jokić je novi Supermen! – VIDEO

Košarkašai Denver Nagetsa slavili su u prvoj utakmici finala NBA lige u kojoj su sa …