Očigledno je da etničko čišćenje Srba, nije završeno!

Podsetio je da se još ne zna ko je pokušao da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, da još nema ni slučaja niti optužnice iako su tome prisustvovali mediji iz celog sveta.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin istakao je danas u Skupštini Srbije da je srpski svet njegova ideja i njegov lični stav, da to nije stav Vlade, niti predsednika Srbije AleksandraVučića ali da će se boriti za to da što više poslanika podrži njegovu ideju.

„Stvaranje srpskog sveta kao jedinstvenog političkog naroda, nasušna je potreba Srba i u tome nema pretnje.

Sve zemlje koje imaju svoju dijasporu – imaju svoj svet.

Znate ko ima problem sa srpskim svetom, samo oni u čijim državama prave Srbima diskriminaciju.

Niko drugi.

U Mađarskoj nemaju taj problem. Obično imaju problem oni koji nisu završili sa etičkim čišćenjem, pa im i četiri posto Srba smeta.

Srpski svet je moja ideja, nije ideja Vlade Srbije, parlament se nije o tome izjašnjavao – to je moje političko pravo da ga zastupam, nikad niste čuli od mene da treba menjati granice na Balkanu.

Ja smatram da granice na Balkanu, moraju da budu sačuvane, a počeće sa čuvanjem integriteta Srbije.

Srpski svet je dakle ideja očuvanje Srba, kao jedinstvenog političkog naroda, ničeg drugog“, poručio je ministar i predsjednik Pokreta socijalista.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Lider PS-a i ministar policije je istakao da je u regionu na djelu veliko licemerje i da baš nikome ne smeta kada Šiptari iz Bujanovca idu po mišljenje u Tiranu ali da kada u Beograd dođu Srbi iz Banjaluke, to svima itekako smeta.

„Kada se pravila lokalna vlast u Bujanovcu i Preševu, predstavnici šiptarskih partija su tražili mišljenje u Tirani da se dogovore o sastavu lokalne vlasti.

Reč nismo rekli, a kada Srbi iz Banjaluke dođu u Beograd – to je strašno, kada neko iskoristi izraz `srpski svet` – to je agresija.

Ponavljam, ovde u Parlamentu tri čoveka podržavaju tu ideju, to su poslanici Pokreta socijalista, dakle nije stav Vlade, niti predsednika Vučića.

A ja ću se boriti da ima mnogo više narodnih poslanika koji podržavaju ideju srpskog sveta“, poručio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u Skupštini Srbije koji je dobio gromoglasni aplauz od strane narodnih poslanika, saopšteno je iz Pokreta socijalista.

Srbija je odlukom da sve optužnice za ratne zločine ponudi Tužilaštvu BiH ispružila ruku saradnje Sarajevu, koje nije odgovorilo istom merom, izjavio je Vulin.

“Mislimo da je naša ispružena ruka ostala u vazduhu. Nema tajnih optužnica u Srbiji, mi smo sve predali Tužilaštvu i pravosuđu BiH.

Međutim, pravosuđe BiH nije odgovorilo na isti način”, rekao je Vulin u Skupštini Srbije.

On je dodao da još nije čuo nikakav odjek sa druge strane, a kamoli zahvalnost ili ponudu da srpsko tužilaštvo uzme optužnice iz Tužilaštva BiH.

Podsetio je da se još ne zna ko je pokušao da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, da još nema ni slučaja niti optužnice iako su tome prisustvovali mediji iz celog sveta.

Govoreći o odnosu BiH prema Kosovu i Metohiji, on je ocenio da izjave pojedinih članova Predsedništva BiH loše utiču na dobrosusedske odnose.

“Kad član Predsedništva BiH kaže da bi priznao Kosovo, to će jako teško uticati na dobrosusedske odnose.

To je nepoštovanje politike sopstvene zemlje i njenog Ustava”, zaključio je Vulin.

Fakti

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blumberg: Rusija započela direktne isporuke nafte Severnoj Koreji, kršeći sankcije!

Ruska Federacija je započela direktne isporuke nafte Severnoj Koreji uprkos sankcijama UN. Blumberg prenosi ovo… …