Ko je smestio Aleku Boldvinu!?

“Rust Movie Productions” nije odgovorila na zahtev za komentar u petak ali je u saopštenju navela da istražuje.

Boldvin (63) je u petak izrazio šok i tugu u vezi sa tragičnom nesrećom u kojoj je ubijena Hačins.

Aleku Boldvinu je na snimanju filma “Rust” uručeno ono što je opisano kao siguran “hladni pištolj” ali pištolj je sadržao prave metke kada je pucano, prema detaljima policijske istrage o fatalnoj pucnjavi objavljenoj u petak.

Metak je snimateljku Halinu Hadčins pogodio u grudi, a reditelja Džoela Souzu koji je bio iza nje, u rame, prema izjavi šerifa okruga koja je podneta prekršajnom sudu u Santa Feu, piše Rojters.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Hadčins je umrla od zadobijenih rana, a Souza je povređen ali je od tada pušten iz lokalne bolnice.

Pomoćnik režisera koji je Boldvinu dao rekvizit pištolj nije znao da pištolj sadrži bojeve metke, kaže detektiv Džoel Kano iz odeljenja šerifa Santa Fea.

Boldvin je u petak rekao da je šokiran zbog slučajne pucnjave pošto su se pojavili izveštaji o napuštanju filma “Rust” koji je postavljen ranije ove nedelje zbog nebezbednih uslova.

Zvezda serijala “30 rok” i “Lov na Crveni oktobar” rekao je da “potpuno sarađuje” sa vlastima da bi se utvrdilo kako je došlo do incidenta u četvrtak.

Produkcija filma je odmah prekinuta. Šerifovo odeljenje je saopštilo da nije podignuta optužnica i da je istraga ostala otvorena.

Boldvin je dobrovoljno dao izjavu o pucnjavi, saopštilo je šerifovo odeljenje.

Izjava pod zakletvom podneta je u petak kao podrška nalogu za pretres “odeće u starom zapadnjačkom stilu” koju je Boldvin nosio, a koja je izgleda imala mrlje krvi, zajedno sa vatrenim oružjem, dokumentacijom, municijom i kamerama sa lica mesta.

Nalog za pretres odobrio je sudija Santa Fea.

Kano je rekao da se incident dogodio na ranču Bonanza Krik, južno od Santa Fea, tokom probe i da nije jasno da li je snimljen.

Rekao je da je pištolj jedan od tri na kolicima ispred zgrade.

Jedan od njih je uzeo pomoćnik režisera na filmu koji je ušao unutra i predao ga Boldvinu.

– Dok je pomoćnik režisera predavo pištolj glumcu Aleku Boldvinu, on je povikao “hladni pištolj”, ukazujući da pištolj nije imao nijednu pucnjavu uživo – navodi se u izjavi.

Kako je istraga tekla, postavljala su se pitanja o uslovima rada na snimanju filma “Rust”, malog budžetskog vestern filma u kojem je Boldvin bio i zvezda i koproducent.

“Los Anđeles tajms” i “Dedlajn Holivud” su preneli izjave nekoliko članova ekipe i drugih bliskih produkciji da je šest ili sedam kamermana otišlo sa seta filma “Rust” nekoliko sati pre tragedije.

Obe kuće su takođe izvestile da je došlo do najmanje jednog prethodnog zastoja u paljbi sa propuhalnim pištoljem.

– Naveli smo sve, od nedostatka plaćanja u trajanju od tri nedelje, oduzimanja naših hotela uprkos tome što smo ih tražili u našim ponudama, nedostatka zaštite od Covid-a i povrh svega, slabe bezbednosti oružja!

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Loš period bezbednosti na setu! – napisao je jedan član snimateljske ekipe na privatnoj stranici na Facebooku, navodi Deadline.

Rojters nije mogao odmah da potvrdi tvrdnje. “Rust Movie Productions” nije odgovorila na zahtev za komentar u petak ali je u saopštenju navela da istražuje.

– Iako nismo obavešteni o bilo kakvim zvaničnim pritužbama u vezi sa sigurnošću oružja ili rekvizita na snimanju, sprovešćemo internu reviziju naših procedura dok se proizvodnja obustavlja – navodi se u saopštenju kompanije.

Boldvin (63) je u petak izrazio “šok i tugu u vezi sa tragičnom nesrećom” u kojoj je ubijena Hačinsova.

U poruci na svojim nalozima na društvenim mrežama, rekao je da mu je „srce slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih koji su poznavali i voleli Halinu“.

Međunarodna alijansa zaposlenih na pozorišnoj sceni (IATSE) je u saopštenju saopštila da je potresena saznanjem za smrt Hačinsove, koja je bila član sindikata.

Predstavnici Hadčinsove u saopštenju su rekli da se “nadaju da će ova tragedija otkriti nove lekcije o tome kako bolje osigurati bezbednost svakom članu ekipe na setu”.

Nesreća je obnovila debatu o tome da li određene vrste rekvizita treba zabraniti na TV i filmskim setovima.

Mediji

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vedrana Rudan: “J*** mi se za Ukrajinu! – Zelenski je svirač *****”!

“Od nas Evropljana traži da Rusima ne damo, ni kap ledene vode, kad na njih, …