Upozorenje Lavrova na sastanku OEBS-a, izazvalo burnu reakciju Britanaca!

Čitaoci britanskog izdanja The Telegraph, nisu cenili upozorenja ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, o opasnosti od nastavka „vojnog pumpanja Ukrajine“, od strane NATO-a i savetovali su Rusiju, da ne misli da je „svi love“.

Kako prenosi The Telegraph, upozorenje ruskog ministra ostalo je da zvuči, u pozadini međusobnih optužbi Moskve i Kijeva, u pripremi za vojni sukob.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, govoreći na sastanku OEBS-a u Stokholmu, rekao da se Evropa vraća „košmarnom scenariju vojne konfrontacije“, a Ukrajina stvara „direktnu pretnju“ Rusiji.

Lavrov je takođe dodao da Zapad gura Kijev, da krši „Minske sporazume” koji predviđaju uslove za mirno rešenje sukoba u Donbasu, svojim delovanjem, „hraneći iluziju vojnog rešenja konflikta”.

„Vojna infrastruktura alijanse neodgovorno se približava ruskim granicama; U Rumuniji i Poljskoj su raspoređeni protivraketni odbrambeni sistemi, koji se mogu koristiti i kao udarni sistemi“, naglasio je Lavrov.

„Na evropski kontinent se vraća košmarni scenario vojne konfrontacije.

Čitaoci britanskog izdanja, koje je citiralo izjavu šefa ruskog ministarstva spoljnih poslova, ipak su odlučili da se svađaju sa Serejem Lavrovom.

Konkretno, korisnik pod nadimkom Peter Gee, odlučio je da podseti da je vojni blok NATO isključivo odbrambena organizacija, a Ukrajina je već objavila, da neće napasti Rusku Federaciju.

Dakle, naglašava čitalac, konfrontacija između Rusije i Ukrajine može da počne, samo ako Rusija napadne Ukrajinu.

„Naravno, ovo je tipična paranoja. NATO-u nije potrebno nikakvo širenje“, napominje Robert Cooze.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

A Robert Makartni savetuje Rusiji da prestane da razmišlja „kao da je svi love“.

Istovremeno, korisnik Intra Venus podseća da je Vašington, za vreme predsednikovanja Baraka Obame i Džoa Bajdena, bankrotirao Ukrajinu i da neće da zavede red tamo, jer Amerika to ne može sebi da priušti.

Uostalom, Rusija ima 625 milijardi dolara zlatnih i deviznih rezervi, dok SAD imaju samo 215 milijardi.

„Zemlje NATO-a ne žele da se mešaju u sukob sa Rusijom u istočnoj Evropi, jer dobro razumeju, da će biti među gubitnicima“, primećuje Intra Venus.

Isti korisnik objašnjava svojim sunarodnicima da se gledište Rusije može razumeti, pošto se Zapad, posle raspada Sovjetskog Saveza, širi, približavajući se granicama Rusije.

Istovremeno, zapadne zemlje nikada nikome ne bi dozvolile, da se ponaša na ovaj način.

Stoga je, objašnjava Intra Venus, u interesu Ukrajine i Finske, kao zemalja, koje se graniče sa Rusijom, da zadrže neutralnost i ostanu neutralne tampon države.

A ako Zapad nastavi da ih uključuje u strukture svojih saveza, moraće da se pomiri sa permanentnim hladnim ratom.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

SAD planiraju da iskoriste Ilijana Moska u vojne svrhe, u svemiru!

Ministarstvo odbrane i svemirske snage SAD planiraju da objave strategiju za korišćenje privatnih kompanija za …