Obraćanje Đokovića posle drame u Melburnu… – VIDEO UŽIVO

Đokovića je u ponedeljak u njegovom slučaju podržao sudija suda u Melburnu.

Australijski ministar za imigraciju neće odlučivati o sudbini Novaka Đokovića najmanje do utorka, nakon što je sudija presudio da teniska zvezda bude puštena iz pritvora.

Novak Đoković bi i dalje mogao da bude deportovan iz Australije ali odluka o tome neće biti doneta najranije u utorak.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Đokovića je u ponedeljak u njegovom slučaju podržao sudija suda u Melburnu.

U zbunjujućim scenama nakon prvobitne sudske odluke, Đokovićev otac Srđan rekao je novinarima da je njegov sin „ponovno uhapšen“, dok je policija opkolila kancelarije u Melburnu gde je teniskoj zvezdi bilo dozvoljeno da prati dnevni postupak sa svojim advokatima.

Uprkos tome što ga je podržao sudija Entoni Keli, koji je naložio njegovo puštanje, Đoković je bio upozoren od vladinog advokata Kristofera Tana da ministar za imigraciju Aleks Houk može da iskoristi svoje lične moći da ponovo ukine Đokovićevu vizu i deportuje ga.

Međutim, kasnije se ispostavilo da Houk nije doneo nikakvu odluku i da „ministar trenutno razmatra to pitanje i proces je u toku“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Istaknuto je da bi ukidanje Đokovićeve vize na Houkovu intervenciju moglo dovesti do toga da Srbinu bude zabranjen ulazak u Australiju na tri godine, iako je na drugim mestima taj scenario odbačen kao daleko od izvesnog.

Federalni okružni sud u Melburnu naložio je da Đoković bude pušten na slobodu nakon što je izjavio da su se australijske vlasti „nerazumno“ ponašale ukidanjem vize prvom svetskom broju po njegovom dolasku u tu zemlju prošle nedelje.

Ovaj 34-godišnjak je pokušavao da uđe u Australiju uz medicinsko izuzeće, pošto se oporavio od infekcije Covidom u decembru.

Federalne vlasti su smatrale da nije dovoljan osnov za ulazak jer je Đoković, koji nije vakcinisan protiv Covid-19, smešten u ozloglašeni imigracioni pritvorski hotel u Melburnu, gde je 20-struki osvajač grend slem turnira ostao do uspešne žalbe.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nakon odluke od ponedeljka, pristalice Đokovića okupile su se ispred kancelarija njegovih advokata u ulici Collins St. u Centralnoj poslovnoj četvrti Melburna, sukobivši se sa policijom i nagomilavši crni automobil koji je napustio prostorije, iako je i dalje nejasno da li je Đoković bio unutra.

Slučaj teniske ikone prevazišao je sport i postao međunarodni spor, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je Australiju i njenog premijera Skota Morisona da vode „političku hajku“ protiv Đokovića.

Morison je odlučno podržao australijske granične vlasti i njihovu prvobitnu odluku da ukinu Đokovićevu vizu.

Mnogi Australijanci su sa besom reagovali na Đokovićevu prošlonedeljnu najavu da su mu Tennis Australia i državni organi Viktorije dozvolili da se takmiči u Dovn Under, ne samo zato što su se Australijanci suočili sa nekim od najstrožih uslova izolacije bilo gde u svetu tokom pandemije.

Posle pobede na sudu u ponedeljak, Đoković se nada da će konačno dobiti dozvolu za takmičenje na Australijan openu, koje se održava u Melburnu od 17. do 30. januara.

Srpska zvezda je rekordna devetostruka šampionka na takmičenju i osvajala je turnir poslednje tri godine zaredom.

Ukoliko dođe u red u Melburnu, Đoković će imati za cilj da osvoji rekord svih vremena od 21 grend slem turnira.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

The Daili Star: SAD su upale u istorijsku zamku!

Nestabilnu situaciju u globalnom svetskom poretku komentariše bangladeški list, The Daili Star. Ona piše da …