Ostvaruje se monstruozni plan, da se Novaku zabrani ulaz u Australiju, na tri godine!

Teniska ikona je deportovana, jer nije uzeo Fajzerovu vakcinu protiv Covida – a njegovi pravni problemi možda još nisu gotovi.

Novak Đoković je možda odigrao svoj poslednji meč na Rod Lejver areni u Melburnu usred potencijalne noćne more, koja bi mogla da protera najuspešniju zvezdu Australijan opena moderne ere iz Australije, u naredne tri godine.

Kada Đoković može da se vrati u Australiju?

Pravni poraz, koji je ubedljivo najistaknutiji sudski poraz, koji je Đoković doživeo u svojoj karijeri, dovodi do zatvaranja sukoba sa vizom, koji je pretio da proguta ceo Australijan open.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ali pošto napušta zemlju nekoliko sati, nakon što je sudsko veće potvrdilo da postoji zdrav pravni osnov da se ukine njegovo pravo, da bude u okrugu, Đoković će bez sumnje biti ostavljen da se pita, kada bi tačno, on možda  mogao da se vrati.

Hoće li Đokoviću ponovo biti dozvoljeno da igra na Australijan openu?

Potpuna presuda Federalnog suda Australije nosi sa sobom još jednu nuspojavu, kao deo Zakona o migracijama: trogodišnji period, u kojem dotičnoj osobi ne može biti odobrena viza.

To bi značilo da bi Đokoviću faktički bilo zabranjeno da se takmiči na Australijan openu 2023. i 2024. godine, kao i na svim drugim turnirima unutar granica Australije.

Postoji, međutim, nešto prostora za pomeranje za najboljeg igrača u svetskim ambicijama da osvoji, ono što bi bila deseta kruna Australijan opena.

Zabrana se može ukinuti pod uslovom da se može pokazati, da je prijem dotične osobe u zemlju u najboljem interesu Australije – nešto što bi potencijalno moglo dovesti, do još jednog imigracionog zastoja između obe strane, za godinu dana.

Kako će se australijska vlada odlučiti o Đokovićevoj vizi?

To bi zavisilo od različitih faktora, kao što su buduća imigraciona politika Australije, koja se odnosi na Covid-19 i zahteve za vakcinacijom, kao i Đokovićev sopstveni vakcinalni status.

“Đoković može da se obrati vladi da traži, da se zabrana ukine na osnovu ubedljivih i saosećajnih razloga.

Pretpostavljam da, ako želi da igra na Australijan openu sledeće godine, može da se prijavi”, rekao je Abul Rizvi, bivši zamenik sekretara australijske imigracije. Odeljenje, televizijskoj emisiji ‘Projekat’.

„Sumnjam da bi ko god, da je ministar, to verovatno dozvolio.

Hoće li Đokoviću biti dozvoljeno da se takmiči bez vakcinacije protiv Covid-a?

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Đokovićeva kratka izjava nakon sudske izjave ukazuje na njegovo “ekstremno razočarenje” ali je rekao da će se u potpunosti povinovati njegovim nalazima.

Međutim, postavlja se pitanje: pod pretpostavkom da postoje slični uslovi za nevakcinisane osobe da uđu u Australiju za godinu dana, da li će se samo Đokovićevo učešće na turniru smatrati dovoljnim razlogom za njegov ulazak?

A šta to govori o legitimnosti Australijan opena, kao grend slem događaja ako je najbolji igrač sveta u suštini trajno isključen?

Čovek sumnja, da ćemo u bliskom vremenu imati odgovore na ova pitanja.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Pokrenut program „Proba-3“: Izaziva se veštačko pomračenje sunca!

Evropska svemirska agencija pokrenula je program „Proba-3“, u kom će prvi put u istoriji pokušati …