Bajden nije smeo da odgovori na „glupo pitanje“ o Ukrajini!? – VIDEO

Dopisnik Foksa jeuzviknuo, zašto je predsednik „čekao da Putin napravi prvi korak”.

U četvrtak, dopisnik je doveo u pitanje, ono što je ona očigledno shvatila kao nedostatak akcije administracije protiv Moskve, samo da bi dobila odbacivanje od strane predsednika.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Zašto čekate da [ruski predsednik Vladimir] Putin učini prvi korak, gospodine?

Žaki Hajnrih iz Foks njuza uzviknuo je dok su novinari ispraćeni sa sastanka, koji je Bajden održao sa svojim savetodavnim timom za nauku i tehnologiju PCAST.

Mikrofon je uhvatio njegov nepredviđeni odgovor: „Kakvo glupo pitanje.

Predsednik Džo Bajden nastavlja da odbija kritike zbog opaske, koju je dao ranije ove nedelje tokom svog velikog intervjua, o hipotetičkom „manjem upadu“ Rusije u Ukrajinu.

Tokom svoje dvočasovne konferencije u sredu, izgledalo je da je Bajden nagovestio da bi vojna akcija manjeg obima Rusije protiv Ukrajine, mogla da se desi bez odmazde SAD.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Bela kuća je povukla primedbu manje od sat vremena nakon završetka događaja, navodeći da bi bilo kakvi „sajber napadi i paravojna taktika“ Rusije mogli da izazovu kaznene akcije Vašingtona.

Bajdenovu primedbu o „manjem upadu“ ne samo da su kritikovali jastrebovi i kritičari predsednika kod kuće, već su je negativno komentarisali i lider Ukrajine.

Predsednik Vladimir Zelenski je na Tviteru stavio do znanja, da je zbog toga ogorčen, rekavši „velikoj sili” da „nema manjih upada i malih naroda” i da sebe smatra „predsednikom velike sile”.

SAD su tvrdile da Rusija može pokrenuti vojnu invaziju na Ukrajinu svakog trenutka i zapretile su da će uvesti velike ekonomske sankcije, kako bi to sprečile.

Moskva kaže da ne planira da napadne Ukrajinu.

Dok Bajden očigledno smatra preventivnu akciju protiv Rusije „glupom“ idejom, čini se da neki političari u SAD, više vole takvu vrstu eskalacije.

Republikanski senator Rodžer Viker prošlog meseca zagovarao je neograničeni vojni pristup sukobu i sugerisao, da SAD ne bi trebalo da isključe upotrebu nuklearnog oružja protiv Rusije, u prvom udaru.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šolc: Verujem da će Ukrajina pronaći, još 6 baterija PVO sistema Patriot

Danas je na italijanskom ostrvu Kapri završen veliki samit EU, čija je ključna tema bila …