Uspon i pad zarade od pandemije – Kome je upala kašika u med, a kome su došli crni dani…

Akcije Netflik-a i Pelotona spremne su da izgube dobitke ostvarene u poslednje dve godine.

Cene akcija favorita Netflik-a i Pelotona iz ere izolacije su u četvrtak skočile, u poslednjem znaku da izgleda, da bum akcija, ostajanju kod kuće, nestaje.

Akcije Pelotona su pale za 24%, izbrisavši tržišnu vrednost od skoro 2,5 milijardi dolara, nakon što je izvršni direktor proizvođača bicikla za vežbanje rekao, da preispituje veličinu svoje radne snage i „resetuje“ nivoe proizvodnje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Podaci kompanije S3 Partners pokazuju da su šort prodavci udvostručili svoj profit klađenjem protiv Pelotona 2021. godine, trećeg najboljeg prinosa u SAD.

Akcije giganta za strimovanje Netflik-a takođe su pale za skoro 20%, pošto je kompanija prognozirala rast broja novih pretplatnika u prvom kvartalu, koji će biti manji od polovine predviđanja analitičara.

Takođe očekuje da će dodati samo 2,5 miliona korisnika u tekućem kvartalu, što je znatno manje od procena.

Izvršni direktor Netflik-a Reed Hastings rekao je da postoji bezbroj razloga za niske smernice kompanije, ukazujući na povećanu konkurenciju, kao uzrok.

Dve kompanije su poslednje omiljene kompanije u 2020., koje su potonule na nivoe, koji nisu viđeni od prvih dana izbijanja Covid-a 19.

Drugi, poput softvera za video konferencije Zoom i kompanije za e-potpis Docusign, takođe su pretrpeli revalorizaciju svojih akcija, naniže.

„Povratkom u kancelariju i otvaranjem putnih traka, miljenici teme VFH (rad od kuće), odražavaju rastuću stvarnost, da se svet kreće polako ali sa sigurnošću ka “novoj normalnosti”“, Džastin Tang, šef azijskog istraživanja u United First Partners u Singapuru, citira Rojters.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …