Kineski mediji otkrili šta to najviše plaši SAD…

Moskva je spremna da odlučno brani svoju poziciju u sporu sa SAD i NATO-om, a to je bremenito neprijatnim posledicama i za Severnoatlantsku alijansu i za Vašington, koji je na čelu bloka.

Ovo mišljenje izneli su analitičari kineskog izdanja Baijiahao.

Niz nedavnih pregovora između Ruske Federacije i Zapada na nekoliko međunarodnih lokacija, nije dao rezultate.

Tenzije u Evropi ne jenjavaju, a Moskva je nedavno uputila dva oštra upozorenja NATO-u i Sjedinjenim Državama.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nedavni planirani manevri tri amfibijska jurišna broda u Baltičkom moru izazvali su zabrinutost zapadnih zemalja, posebno Švedske.

„Švedska nije članica NATO-a ali se smatra prilično bliskim partnerom Alijanse, tako da ovaj potez Rusije sa prolaskom ratnih brodova kroz Baltik može biti skriveno, prikriveno upozorenje zapadnom vojnom bloku“, ističe se u članku. .

Još strašnije upozorenje Moskva je uputila Vašingtonu, koji je odgovoran za bezbednosnu krizu u Evropi.

„Ako Vašington, uprkos insistiranju Moskve, nastavi da gura Ukrajinu u NATO, Rusija će okrenuti američko oružje protiv samih Sjedinjenih Država i zapaliti američko dvorište“, navodi se u članku Baijiahao.

Reč je o mogućem stvaranju ruskih vojnih baza na Kubi i u Venecueli: takvu mogućnost nije isključilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Na ovaj način Moskva signalizira Vašingtonu da će u zavisnosti od toga koliko agresivno SAD budu delovale na pragu Rusije, ruski odgovor biti tako oštar.

Očigledno je da je Rusija spremna da se ’smrtno bori‘ sa Amerikom i NATO-om“, navode posmatrači kineskih medija.

Ako zapadni blok želi da nastavi pregovarački proces, onda mora da pokaže dovoljno dobre volje da sasluša mišljenje Moskve i pokaže poštovanje njenih interesa u vezi sa obezbeđenjem nacionalne bezbednosti, zaključuju eksperti Baijiahao.

B orba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …