Ana Brnabić: Neophodno da Vučić ponovo bude izabran za predsednika!

Ona je rekla da su neke nevladine organizacije (NVO) usmerene isključivo na “rušenje” Vučića i ocenila da je to “tužno smešna priča”.

Neophodno je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo bude izabran za šefa države i da narednih pet godina bude na toj funkciji, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Ovo je ključno vreme, kada Srbija samostalno odlučuje o interesu svog naroda, a ne stranih sila, pošto je ojačala bezbednosno i jedna je od najboljih u Evropi što se tiče ekonomije, obrazovanja i kulture, rekla je Brnabić u intervjuu za TV Prva.

Ako se tako nastavi, Srbija je potpuno bezbedna zemlja i niko je više neće moći oslabiti, ocenila je Brnabić.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ona je rekla da su neke nevladine organizacije (NVO) usmerene isključivo na “rušenje” Vučića i ocenila da je to “tužno smešna priča”.

“Te organizacije dobijaju finansije iz inostranstva da bi se borile za bezbednost i zaštitu novinara.

Zatražila sam od Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da angažuje stručnjake radi predloga izmena zakona o zaštiti novinara, što je učinjeno ali su neka medijska udruženja napustila Radnu grupu posvećenu tome”, izjavila je Brnabić.

Ona je rekla da je u septembru obaveštena da su ta udruženja zadovoljna predloženim promenama ali da je u oktobru “tajkunski list Nova” objavio tvrdnju kako vlast želi da uvede verbalni delikt.

“To je bio predlog OEBS”, izjavila je Brnabić, tvrdeći da se sve svodi na dobijanje novca iz inostranstva za vladavinu prava, nezavisno sudstvo i zelenu agendu i da je sve to “izgurao Vučić”, dok NVO “rade suprotno”.

“Pitaću strane ambasade o fondacijama koje finansiranju organizacije civilnog društva čiji je cilj da polome kičmu Vučiću. Dosta je bilo laži”, rekla je Ana Brnabić.

“Što je babi milo opoziciji se snilo, daj Bože da uvek gubimo sa 60 odsto podrške”

Brnabić je izjavila da je tvrdnja opozicije da je vlast doživela poraz, zbog rezultata referendumu o izmeni Ustava u nekim velikim gradovima, u skladu sa izrekom “što je babi milo to joj se i snilo”.

“Evo slušam po osmi put od opozicije da smo izgubili. Daj Bože da uvek gubimo sa 60 odsto glasova u našu korist”, rekla je Brnabić za TV Prva.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako je naglasila, “izuzetno je zadovoljna” izlaznošću na referendumu, jer ta materija građane ne zanima iako je od “suštinske važnosti”.

Ona je rekla da su mnoge nevladine organizacije, “koje se kao bore za vladavinu prava” i “evrofanatici” pozivali građane da glasaju protiv promena samo zato što su oni protiv predsednika Aleksandra Vučića.

“Pa smo imali paradoks da su se spojile sa desničarima. Niste znali da li su Sonja Biserko i Nataša Kandić u ‘Zavetnicima’ i ‘Dverima'”, rekla je Brnabić.

Kako je rekla, videli smo “odvratno licemerje” takvih nevladinih organizacija.

Ona je zahvalila Društvu sudija Srbije i Udruženju tužilaca, što su se borili da se usvoje ove izmene Ustava.

FoNet, Beta

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Credit Suisse: Dolar gubi tlo pod nogama u međunarodnoj finansijskoj areni!

Dolar bi mogao da izgubi svetski uticaj, smatraju analitičari švajcarske banke Credit Suisse. Oni su …