London očajan: Od Putinovog naređenja, do bombardovanja Ukrajine, potrebni su samo minuti!

Rakete bi mogle da pogode Ukrajinu samo nekoliko trenutaka nakon naređenja Kremlja, rekao je britanski odbrambeni zvaničnik.

Ruske bombe i projektili bi mogli da počnu da sleću na ključne ciljeve u Ukrajini bez ikakvog obaveštenja, ako Moskva izda naređenje za početak ofanzive, upozorila je Velika Britanija, usred sve većeg sukoba između dve istočnoevropske nacije.

Govoreći za Skaj njuz u petak, podsekretar oružanih snaga Džejms Hepi rekao je Britancima u Ukrajini da su u opasnosti od velike opasnosti, ako ruski predsednik Vladimir Putin odluči, da izvrši invaziju.

„Ljudima sam veoma, veoma jasan, da treba da napuste Ukrajinu sada, dok za to postoje komercijalni načini i dok su im autoputevi na raspolaganju da pređu granicu“, rekao je Hepi.

„Ovo nije upozorenje na nešto što bi se moglo dogoditi za tri meseca“, nastavio je ministar.

„Ovo nije upozorenje, koje će biti praćeno daljim upozorenjima, jer je postignuta, veća neminovnost.

Ovo je upozorenje, jer nekoliko minuta nakon što Putin izda naređenje, projektili i bombe bi mogle da padaju na ukrajinske gradove.

A to znači da britanski građani treba da odu sada, dok imaju priliku da to učine.

Hepi je dodao da ne zna koliko je britanskih državljana već napustilo Ukrajinu, zbog upozorenja vlade.

Što se tiče šansi da dođe do invazije, rekao je „bojim se da je veoma neizbežna, to ne znači da će se to definitivno dogoditi“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Zapadni lideri su alarmirali poslednjih nekoliko meseci, strahujući da bi Rusija mogla da planira napad na Ukrajinu, a prošle nedelje su brojne države, uključujući SAD i Izrael, objavile da povlače diplomatsko osoblje iz Kijeva u anticipaciji, potencijalnog sukoba.

Moskva je insistirala da nema agresivne namere i pozvala je na bezbednosne sporazume, koji bi ograničili aktivnost NATO-a, vojnog bloka predvođenog SAD, u istočnoj Evropi.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …