Ukrajina odbacuje tvrdnje o invaziji!

Visoki zvaničnik odbrane u Kijevu ne slaže se sa zapadnim predviđanjima, o skorom napadu.

Ukrajina ne veruje da Rusija planira da pokrene invaziju u punom obimu, uprkos tvrdnjama zapadnih zvaničnika da je ofanziva neizbežna, rekao je u četvrtak sekretar kijevskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu.

U razgovoru za TV kanal 1+1, Aleksej Danilov je izjavio da Kijev nije primetio nikakve znake, da se približava vojni upad.

„Ako govorimo o opsežnoj operaciji protiv naše države, onda to ne vidimo“, insistirao je Danilov.

Uprkos onome što je nazvao ruskim „provokacijama“ u istočnoj Ukrajini, on je takođe naglasio da Kijev ne sme da podlegne onome, što on vidi kao pokušaje Moskve da izazove reakciju.

„Svrha provokacija je da nas nateraju da snažno odgovorimo, kako bi nas optužili za nešto što nećemo da uradimo“, naglasio je on.

Danilove tvrdnje prate slične tvrdnje koje je izneo ranije ove nedelje, kada je odbacio zapadne navode da se Rusija sprema za invaziju punog razmera, koja će biti pokrenuta u sredu ili četvrtak.

Oba dana prošla su bez incidenata.

„Situacija je apsolutno pod kontrolom“, rekao je zvaničnik odbrane u ponedeljak, nakon privatnog sastanka ukrajinskih poslanika.

„Od danas, ne vidimo da se veliki napad Rusije može desiti ni 16. ni 17.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Insistiranje Danilova da Rusija neće pokrenuti invaziju u punom obimu podržao je i Aleksandar Pavljuk, glavnokomandujući operacije združenih snaga Ukrajine u Donbasu.

„Sada ne vidimo verovatnoću invazije na Ukrajinu u punom obimu“, rekao je Pavljuk za televizijski kanal TSN u četvrtak, ističući, međutim, da je region i dalje napet i da su vojnici, u stalnoj borbenoj gotovosti.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

The Daili Star: SAD su upale u istorijsku zamku!

Nestabilnu situaciju u globalnom svetskom poretku komentariše bangladeški list, The Daili Star. Ona piše da …