Rusi naterali Britance da momentalno, obezglave naciste u Ukrajini!

Jedinice za borbu protiv terorizma u Velikoj Britaniji su u pripravnosti za ekstremno desničarske militante, koji traže oružje i vojnu obuku u Kijevu.

Britanska policija za borbu protiv terorizma ispitivala je putnike, koji su se uputili u Ukrajinu u proteklih nekoliko dana, tražeći “krajnje desničarske ekstremiste”, koji bi možda želeli da tamo dobiju obuku za oružje i vojno iskustvo, objavio je Gardijan u sredu.

Službenici na izlazu „najmanje jednog glavnog britanskog aerodroma” ispitivali su ljude, koji putuju za Ukrajinu o njihovom identitetu i razlozima putovanja, navodi se u izveštaju, pozivajući se na neimenovani bezbednosni izvor.

Taj potez je navodno potstakao „najmanje pola tuceta poznatih neonacista“, koji su ove nedelje otputovali u Ukrajinu iz SAD i jedne neodređene evropske zemlje, navodi agencija.

Nije bilo zvanične potvrde ili demantija izveštaja. Ministarstvo unutrašnjih poslova je samo saopštilo da neće komentarisati policijske operacije.

Zapadne neonaciste bi mogao da privuče bataljon Azov, ukrajinska jedinica „koja koristi simbole povezane sa nacizmom i koja ima mnogo članova, koji su ispovedali ekstremno desničarske stavove“, navodi Gardijan, koji dodaje da je „antifašistički vatchdog” Hope Not Hate, optužila je jedinicu 2018. za regrutovanje Britanaca.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Azov je organizovao trening za fotografisanje u gradu Mariupolju, o čemu su u ponedeljak pisali brojni zapadni mediji – uključujući nekoliko britanskih – prikazujući 79-godišnju Valentinu Konstantinovsku, kao primer Ukrajinaca, koji se spremaju da odbiju glasine o „ ruskoj invaziji.

„Invazija“ je trebalo da se dogodi rano u sredu ali se nije materijalizovala.

Umesto toga, Rusija je objavila da se trupe i oprema, koja je bila raspoređena za vežbe vraćaju u svoje kasarne.

Azov je osnovan kao dobrovoljačka milicija, još 2014. godine, nakon što je državni udar, koji su podržavale SAD, zbacio izabranu vladu u Kijevu.

Njihovo obeležje je runa „Volfsangel“, koju je koristila 2. SS tenkovska divizija „Das Reich“, u Drugom svetskom ratu.

Jedinica je kasnije integrisana u Nacionalnu gardu Ukrajine.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Turske kompanije za oružje, povećavaju proizvodnju artiljerijske municije za Ukrajinu, po narudžbi SAD!

Privatne odbrambene kompanije u Turskoj spremne su da preuzmu porudžbine, od Sjedinjenih Država za proizvodnju …