Konašenkov: SBU sprema hemijski napad na civile!

Služba bezbednosti Ukrajine, uz podršku Zapada, priprema provokaciju sa upotrebom otrovnih supstanci protiv civilnog stanovništva, izjavio je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

„Svrha provokacije je da se optuži Rusija, da koristi hemijsko oružje protiv stanovništva Ukrajine“, rekao je on.

Predstavnik Ministarstva odbrane je dodao da ruske jedinice uključene u specijalnu vojnu operaciju nemaju i ne mogu imati hemijsku municiju, jer je Rusija, za razliku od Sjedinjenih Država, odavno ispunila svoje međunarodne obaveze tako što je potpuno uništila sve zalihe takvog naoružanja.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Konašenkov je naglasio da u cilju suzbijanja bilo kakvih provokacija ukrajinskih nacionalista, rusko vojno osoblje na oslobođenoj teritoriji preuzima kontrolu nad opasnim objektima i obezbeđuje njihovu bezbednost.

„Dodaću da među borbenom dokumentacijom, koju smo zauzeli u 4. brigadi Nacionalne garde Ukrajine, postoji detaljna mapa teritorije Ukrajine sa ucrtanim objektima i vrstama uskladištenih otrovnih materija.

Dakle, svaki pokušaj izazivanja Neminovno će se otkriti SBU, koji koristi otrovne materije“, rekao je predstavnik ministarstva.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …