Evo šta je izašlo iz “Putinove fioke”… – Skandal veka!

Mrežu bioloških laboratorija SAD u Ukrajini finansirali su investicioni fond Rosemont Seneca Thornton i Soros fondacija.

Ovo je izjavio načelnik trupa radijacione, hemijske i biološke zaštite Oružanih snaga Rusije, Igor Kirilov.

Prema ruskim vojnim dokumentima, radilo se u biolaboratorijama na teritoriji Ukrajine u interesu Pentagona, a finansirao ih je investicioni fond Rosemont Seneca, koji je vodio Hanter Bajden, sin američkog predsednika Džoa Bajdena.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Utvrđeno je da je fond bio glavni izvođač radova Ministarstva odbrane SAD.

Skreće se pažnja na učešće u finansiranju ovih aktivnosti struktura bliskih aktuelnom rukovodstvu SAD, posebno investicionog fonda Rosemont Seneca, koji vodi Hanter Bajden – rekao je Kirilov.

Kako je utvrđeno, prioritet u Ukrajini u Sjedinjenim Državama bilo je proučavanje posebno opasnog uzročnika antraksa i drugih opasnih patogena.

Osim toga, Amerikanci su koristili ukrajinske vojnike za testiranje neproverenih lekova, čija je upotreba zabranjena u Sjedinjenim Državama.

Ruska Državna duma reagovala je na izveštaj Kirilova, rekavši da je Džo Bajden znao za aktivnosti svog sina, u SAD.

Uključivanje američkog predsednika u stvaranje mreže bioloških laboratorija u Ukrajini prioritetno će razmatrati specijalna komisija za parlamentarnu istragu.

O temi stvaranja biolaboratorija u Ukrajini niko se ne bavi, osim predsednika SAD, Džoa Bajden.

Investicioni fond, na čelu sa njegovim sinom Hanterom Bajdenom, finansirao je istraživanje i implementaciju američkog programa biološkog ratovanja.

Očigledno je da je Džo Bajden i kao otac i kao šef države, znao za ovu aktivnost – rekao je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …