Ukrajina ne sme da potvrdi napad na Belogorod!? – Ko je onda izveo napad? – VIDEO

Zvanični predstavnik ukrajinskog ministarstva odbrane Oleksandr Motuzjanik, odbio je da potvrdi ili demantuje umešanost ukrajinskih oružanih snaga u napad, na naftno skladište u Belgorodu.

Podsetimo, ujutru 1. aprila izbio je jak požar na skladištu nafte u gradu Belgorodu, koji je rezultat raketnog udara ukrajinskog vazduhoplovstva.

Kako prenosi RIA Novosti, dva helikoptera su ušla u ruski vazdušni prostor na maloj visini.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Nećemo ni potvrditi, ni demantovati“, rekao je Motuzjanik tokom brifinga.

PolitRussia je ranije citirala mišljenja stranaca koji su, uprkos informacionom ratu, koji su zapadni mediji pokrenuli protiv Ruske Federacije, podržali rusku specijalnu operaciju osmišljenu, da zaustavi genocid nad ruskim narodom u Donbasu posebno i u Ukrajini u celini.

Ako se potvrdi da je Ukrajina gađala depo u Belgorodu, to će biti prvi put da je neka ukrajinska letelica ušla u ruski vazdušni prostor da bi gađala metu u Rusiji.

Kremlj je ranije danas saopštio da izveštaji o ukrajinskim vojnim helikopterima koji su gađali skladište nafte u Rusiji ne stvaraju uslove pogodne za nastavak mirovnih pregovora.

Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak izjavio je da je počela nova runda ukrajinsko-ruskih pregovora, prenosi ukrajinski “NV”.

„Tačno je. Obe strane su to zvanično saopštile. Pregovori su nastavljeni u onlajn formatu, uz učešće radnih podgrupa“, rekao je Podoljak.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ponovo je promenio stav i ocenio da je postignut određeni napredak u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom i da Moskva priprema svoj odgovor na ukrajinske predloge iznete na poslednjoj rundi pregovora.

Prethodna runda pregovora dve strane održana je licem u lice, u Istanbulu u Turskoj.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Medvedi doseljenici iz Ukrajine, počeli da napadaju ljude u Slovačkoj!

U Slovačkoj su učestali slučajevi napada na ljude, od strane medveda prevezenih u Evropu iz …