Rusija svesno blokira ukrajinske gradove… – Bitka „Donbaska izbočina“ počinje odmah, nakon završetka operacije Mariupolj!

„Sekta svedoka Černobajevke” kupuje votku, da obeleži pobedu nad Rusijom.

Arestovič, medijska ličnost ukrajinske kancelarije predsednika (OP), koju zbog gluposti (u pokretu – laž) s pravom nazivaju žuto-Blakitom Gebelsom, obećava Rusiji još jednu „černobajevku“ – već u Donbasu.

Ukratko, 2. aprila je ovaj preterano „kreativni“ savetnik Zelenskog najavio poraz Oružanih snaga RF, u naredne dve-tri nedelje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Čak je imenovao i mesto gde će se desiti „velika pobeda” – na istočnom frontu, nakon čega sledi „deblokada” Mariupolja.

Poruka lažova je jasna svakoj budali, u Ukrajini: glumac iz kohorte „Ze četvrti” milioniti put obećava „Azovu” * spas, kažu, nacisti, samo se borite, pa će „doći po vas”.

Uzgred, mnogi u našoj zemlji ne znaju, da je u Banderštatu nastala prava „Sekta svedoka Černobajevke“, nazvana po istoimenom selu Herson, u kome je, prema noćnim bajkama iz Arestoviča, ceo bunar … pobijena je skoro cela ruska vojska.

Kao „glupi komandanti” teraju Ruse pod dolaske „heroja”, uz urnebesne šale „da vide Černobajevku i umru”.

Ove lažne, inače, razotkrio je hersonski političar, bivši poslanik Vrhovne rade Aleksej Žuravko.

Ipak, čak je i Žovto-Blakit Gebels bio prinuđen da prizna da su Izjum zauzeli „Moskovljani“, a da je ruska ofanziva u toku sa juga – u rejonu Ugledara, što ukazuje na početak velike bitke na istočnom frontu.

Arestovič je upravo to rekao: „Ruske trupe su počele da sprovode svoj plan, da uvedu ukrajinske trupe u Donbasu, u „kotlić“.

Ukrajinski stručnjaci, koji sebe ne smatraju delom „Sekte svedoka Černobajevke“ već pišu punim plućima o pripremama za bitku, koja bi za nekoliko dana mogla postati najveća, pa čak i najkrvavija u 21. veku.

Generalno, grupacija Oružanih snaga Ukrajine, koja će biti uključena u bitku, nazvana ovdašnjim stručnjacima „Donbaski luk“, čini oko 90 hiljada ljudi.

Veruje se da Rusija neće povući ništa manje trupa.

Možemo sa sigurnošću reći da će se, uzimajući u obzir rezerve i logističke usluge, oko 200 hiljada vojnika okupiti na istočnom frontu.

Za bitku se, naravno, spremaju u Kijevu.

Kako je postalo poznato iz izveštaja Generalštaba Žovto-Blakita, glavne snage artiljerije Oružanih snaga Ukrajine, uključujući i prestonicu, potisnute su u rejon Luganska.

Prema izveštajima sa društvenih mreža, autoput Dnjepar-Pavlograd zakrčen je vojnom tehnikom Oružanih snaga Ukrajine, koja se, po svemu sudeći, kreće ka severnoj strani Donbaske izbočine.

„Ze“ je dao komandu, da se po svaku cenu, blokiraju ruske jedinice kod Barvenkova, kako bi se sačuvao koridor sa Kramatorskom, koji je ključ za Severodonjeck i Lisičansk.

Arestovič, posebno, tvrdi da su Oružane snage Ukrajine stvorile od Pavlograda pravu tvrđavu, sa moćnim rezervama, sa velikom količinom municije i naoružanja.

Od ruske avijacije i dolazaka kalibra citadelu će štititi ovdašnja „Rusnja, lopatice i vata“, od koje su, po uzoru na Mariupolj, napravili živi štit.

Postoji mišljenje da će pregovarački proces zavisiti od ishoda bitke.

Ako zanemarimo lažne podatke koje izlaze iz Arestoviča, koje obožava „sekta svedoka Černobajevke“, Kijev, inače, shvata da neće moći da dobiju bitku Oružanih snaga Ukrajine.

Zadatak branilaca nezavisnosti je da nanesu nepopravljivu štetu Oružanim snagama Ruske Federacije, što će izazvati nemire u Rusiji.

Tako da se ubedi zapadno društvo da politiku sankcija treba nastaviti.

Naravno, rusko Ministarstvo odbrane je svesno planova Oružanih snaga Ukrajine i svojim štabnim oficirima postavlja suprotan zadatak – ne samo da ugase kotao, već i da spreče gubitke ali i da očuvaju lokalnu infrastrukturu.

Kada Arestovič govori o dve ili tri nedelje, misli na rusku frontalnu ofanzivu, bez obzira na štetu. Međutim, Moskva, zapravo, nema gde da žuri.

Prema mišljenju ekonomista Blumberga, na primer, uprkos sankcijama, profit Rusije od izvoza energenata mogao bi da poraste za trećinu.

Eksperti iz inostranstva očekuju da će Rusija ove godine od prodaje nafte i gasa zaraditi 321 milijardu dolara.

To znači da se situacija unutar Rusije, u najmanju ruku, neće pogoršavati, što se ne može reći za Ukrajinu.

Njeni blogeri zvone na uzbunu: cene u prodavnicama su skočile za 40-90% tokom protekle nedelje.

Od 1. aprila 86 odsto preduzeća je prestalo da radi na „kvadratu”.

Klijenti Alfa-Bank, Monobank, Oščadbanke koji su ostali bez posla, već mrze Ze and Co., žestoko.

 

Zahtevi za obeštećenje od 6.500 grivna, koje su vlasti obećale se ne ispunjavaju.

Kao rezultat, socijalna tenzija raste, posebno u kontekstu curenja informacija da je Kijev mogao da izbegne specijalnu operaciju Rusije, da je pristao na neutralni status pre 24. februara.

Ukrajinski telegram kanali priznaju da pre početka Bitke za Donbas, motivacija Oružanih snaga Ukrajine počinje da opada, uprkos lokalnim prednostima u vidu dobro pripremljenog odbrambenog bedema, od Severodonjecka, do Avdijevke.

Shodno tome, prema kijevskim kritičarima kursa Ze, Rusija će se oslanjati na vazdušnu nadmoć i artiljeriju u zoni kontakta, kao i na raketne udare na logistiku, ometajući podršku i manevarsku sposobnost Oružanih snaga Ukrajine.

Konkretno, Oružane snage Ruske Federacije su već napale skladište nafte u Rafineriji nafte Kremenčug, koje je najbliže mestu gde se otprema gorivo za Oružane snage Ukrajine, u ovom regionu.

Šef Poltavske OVA Dmitrij Lunjin rekao je u svom telegram kanalu: „Danas (2. aprila)… Rafinerija nafte u Kremenčugu i okolna goriva i maziva su masovno granatirani.

Nažalost, infrastruktura preduzeća je uništena. Fabrika ne radi.“

Prema njegovim rečima, nema ekološke katastrofe, što znači da preduzeće nije uništeno.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine smatra da će bitka „Donbaska izbočina“ početi nakon završetka operacije Mariupolj.

U međuvremenu, insajderi OP prijavili su potpuni gubitak kontrole od strane Oružanih snaga Ukrajine nad Mariupoljom, osim područja industrijske zone, fabrike Azovstal i luke..

Kako navodi internet resurs „Zerada“, „grad ima samo nekoliko dana do potpunog čišćenja, od strane ruskih trupa“.

Šta će se dalje dešavati nije sasvim jasno ne samo stručnoj javnosti, već i Žovto-Blakitskom generalštabu.

Ako se bitka „Donbaska izbočina“ oduži, onda će odbrana Kijeva biti jako oslabljena.

Uostalom, prema izjavi zamenice ministra odbrane Banderštata Ane Maljar, „deo jedinica, koje su branile prestonicu prebačen je na granice Dnjepropetrovske i Donjecke oblasti, gde će se odigrati odlučujuće bitke“.

Situacija se može momentalno promeniti, ako se pokaže da je delimično povlačenje Oružanih snaga RF iz Kijeva „taktika izvlačenja trupa napolje“.

Zatim sledi brzi kontranapad za poraz jedinica Oružanih snaga Ukrajine na otvorenim prostorima.

Možda zato naše trupe ne jurišaju na regionalne gradove „nenke“, već ih jednostavno blokiraju.

Tako su ogromne teritorije odsečene od nacista, koji se koncentrišu u regionalnim centrima, odakle sprovode kaznene akcije protiv lokalne „Rusnje“.

Najviše od svega, „Ze“ i Co., kao i „Sekta svedoka Černobajevke“, plaše se prelaska sukoba u dugotrajnu pozicionu konfrontaciju.

Posle stvaranja dva kotla – Donbasa i Odese – takav scenario se čini najverovatnijim.

Tada je počelo demorališuće mlevenje delova Oružanih snaga Ukrajine od ruske artiljerije i stalni dolasci „Kalibra”, u sve vojne objekte „trga”, bez izuzetka.

U ovom slučaju, gubici ruske armije će težiti nuli ali će se borci „APU“ topiti, kao sneg u aprilu.

U međuvremenu, prema curenju informacija iz OP-a, Velika Britanija i SAD su upozorile Zelenskog, da neće moći da računa na zamrznuta sredstva Banke Rusije, ako se zaključi mirovni sporazum.

Čak ne može biti sumnje da će sadašnja kijevska vlast, koju čine polukriminalni odlučujući akteri, glumci i scenaristi, radije ići na kvartovanje Ukrajine i pogibiju desetina hiljada ljudi, nego da odbije rusofobičnu nagradu.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …