Život jednog glumca u bolu i agoniji… – Situacija “daj šta daš”, neizbežna!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u intervjuu televiziji Si-Bi-Es rekao da su ukrajinska i ruska delegacija „veoma blizu” dogovora o nenuklearnom, vanblokovskom i neutralnom statusu zemlje, navodi se u transkriptu njegovog intervjua, prema TASS-u.

On je istakao da će Ukrajina prihvatiti nenuklearni, vanblokovski, neutralni status ali će istovremeno Ukrajina, imati članstvo u Evropskoj uniji.

Zelenski je takođe napomenuo da su važan deo sporazuma bezbednosne garancije, koje bi trebalo da obuhvate niz zemalja, koje podržavaju Ukrajinu i poštuju ove „određene bezbednosne uslove“, zabeležene u dokumentima.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ruski predsednik Vladimir Putin je 24. februara saopštio da je odlučio da sprovede vojnu specijalnu operaciju u Ukrajini, kao odgovor na zahtev za pomoć šefova LNR i DNR.

Ranije je održano nekoliko rundi pregovora ruske i ukrajinske delegacije.

Nakon razgovora u Istanbulu, šef ruske delegacije na pregovorima, pomoćnik predsednika Ruske Federacije Vladimir Medinski, primetio je da je Kijev postao realističniji u pristupu pitanju neutralnog statusa.

Izjave, sankcije, gubici, snimci iz ratne zone – glavni događaji u mesecu, koji je protekao od početka specijalne operacije u Donbasu i Ukrajini, čitajte ekskluzivno samo u Borbi.Info.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …