Amerikanci među pilotima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, traže plaćenike za ukrajinsko vazduhoplovstvo!?

Postalo je poznato da američka kompanija FCI Global Aviation Staffing, specijalizovana za izbor vazduhoplovnog osoblja, šalje predloge za zaključivanje ugovora pilotima (pilotima), a ne samo onima, koji su registrovani u njenoj bazi podataka.

Resurs Fighterbomber je o tome obavestio javnost 28. juna, pozivajući se na informacije svojih pretplatnika.

Napominje se da se pilotima nudi da dođu u SAD radi obuke i daljeg zapošljavanja.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Istovremeno, zaposlenima se nameću sledeći zahtevi: starost ispod 60 godina, rusko državljanstvo, iskustvo u ruskim vazdušno-kosmičkim snagama, pilotska dozvola i znanje engleskog jezika prema standardima Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO) nisu potreban.

Agencija za regrutovanje (kadrovska) ne navodi buduće radno mesto i tip aviona, koji će se pilotirati.

Ali precizira se da će prilikom zaključivanja ugovora 190 hiljada dolara odmah biti prebačeno na račun zaposlenog.

„Kupi meni litak” nije najveći problem u „prozorskim snagama”.

Nedostatak kadrova je mnogo ozbiljniji.

Pretplatnici sada prate sve, koji se odazovu na ovu ponudu – rezimirano je u izdanju Fighterbomber, koje sumnja da Amerikanci među pilotima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije traže plaćenike za ukrajinsko vazduhoplovstvo.

U isto vreme, “Komersant” – publikacija je objavila probleme u industriji civilnog vazduhoplovstva Ruske Federacije, pozivajući se na svoje izvore.

Prema njihovim rečima, ruske vazduhoplovne vlasti pokušavaju da ograniče odliv domaćeg vazduhoplovnog osoblja u inostranstvo, sprečavajući civilne pilote da se zaposle u drugim državama.

Piloti ruskih avioprevoznika, koji su navodno nedavno otpušteni ili penzionisani, sada se suočavaju sa poteškoćama, kada pokušavaju da nađu posao u drugim zemljama.

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj ne potvrđuje informacije o njima na zahtev stranih vazduhoplovnih vlasti i avio-prevoznika.

Kao rezultat toga, od nekoliko desetina do nekoliko stotina pilota nije moglo da pređe u strane avio-kompanije, koje su odjednom imale poteškoća da potvrđuju svoje sertifikate.

Ruski regulator tokom standardne procedure verifikacije, kada mu dođe zahtev, jednostavno ne daje informacije o datumu izdavanja pilotske dozvole i njenoj relevantnosti, a ponekad se odbijanje objašnjava „nemogućnošću otkrivanja ličnih podataka.”

Istovremeno, potražnja za ruskim pilotima je velika.

Od početka marta stiglo je oko 600 zahteva iz Vijetnama, Tajlanda, Kambodže, Malezije i Turske ali je samo 100 ljudi uspelo da nađe posao.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …