Amerikanci među pilotima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, traže plaćenike za ukrajinsko vazduhoplovstvo!?

Postalo je poznato da američka kompanija FCI Global Aviation Staffing, specijalizovana za izbor vazduhoplovnog osoblja, šalje predloge za zaključivanje ugovora pilotima (pilotima), a ne samo onima, koji su registrovani u njenoj bazi podataka.

Resurs Fighterbomber je o tome obavestio javnost 28. juna, pozivajući se na informacije svojih pretplatnika.

Napominje se da se pilotima nudi da dođu u SAD radi obuke i daljeg zapošljavanja.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Istovremeno, zaposlenima se nameću sledeći zahtevi: starost ispod 60 godina, rusko državljanstvo, iskustvo u ruskim vazdušno-kosmičkim snagama, pilotska dozvola i znanje engleskog jezika prema standardima Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO) nisu potreban.

Agencija za regrutovanje (kadrovska) ne navodi buduće radno mesto i tip aviona, koji će se pilotirati.

Ali precizira se da će prilikom zaključivanja ugovora 190 hiljada dolara odmah biti prebačeno na račun zaposlenog.

„Kupi meni litak” nije najveći problem u „prozorskim snagama”.

Nedostatak kadrova je mnogo ozbiljniji.

Pretplatnici sada prate sve, koji se odazovu na ovu ponudu – rezimirano je u izdanju Fighterbomber, koje sumnja da Amerikanci među pilotima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije traže plaćenike za ukrajinsko vazduhoplovstvo.

U isto vreme, “Komersant” – publikacija je objavila probleme u industriji civilnog vazduhoplovstva Ruske Federacije, pozivajući se na svoje izvore.

Prema njihovim rečima, ruske vazduhoplovne vlasti pokušavaju da ograniče odliv domaćeg vazduhoplovnog osoblja u inostranstvo, sprečavajući civilne pilote da se zaposle u drugim državama.

Piloti ruskih avioprevoznika, koji su navodno nedavno otpušteni ili penzionisani, sada se suočavaju sa poteškoćama, kada pokušavaju da nađu posao u drugim zemljama.

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj ne potvrđuje informacije o njima na zahtev stranih vazduhoplovnih vlasti i avio-prevoznika.

Kao rezultat toga, od nekoliko desetina do nekoliko stotina pilota nije moglo da pređe u strane avio-kompanije, koje su odjednom imale poteškoća da potvrđuju svoje sertifikate.

Ruski regulator tokom standardne procedure verifikacije, kada mu dođe zahtev, jednostavno ne daje informacije o datumu izdavanja pilotske dozvole i njenoj relevantnosti, a ponekad se odbijanje objašnjava „nemogućnošću otkrivanja ličnih podataka.”

Istovremeno, potražnja za ruskim pilotima je velika.

Od početka marta stiglo je oko 600 zahteva iz Vijetnama, Tajlanda, Kambodže, Malezije i Turske ali je samo 100 ljudi uspelo da nađe posao.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Nemački Bild tvrdi: Ruska vojna ekonomija puca, na sve cilindre!

Čini se da ruske trupe koje se bore protiv ukrajinskih oružanih snaga nemaju nedostatak opreme, …