MESEČNI HOROSKOP ZA SEPTEMBAR

Nakon Punog Meseca u Ribama, Sunce prelazi u znak Vage, čime i zvanično započinje jesen.

Septembar je rezervisan za rad, brigu o zdravlju, ali i za neke poslovne uspehe. Biće uspona i padova u emotivnim vezama, dok ćemo se paralelno truditi da zadržimo stabilnost i diplomatičnost u komunikaciji. Ovog meseca Mars i Venera menjaju svoje položaje tj. prelaze u naredne znakove, dok će Merkur pred sam kraj krenuti u retrogradni hod.

Lunacije ovog meseca nagoveštavaju lake promene i neke odlične poslovne rezultate, dok će na polju ljubavi doneti neke prekide i iznenadne spojeve.

Ulazimo u poslednju etapu Saturnovog retrogradnog hoda, pa će naglasak biti na primeni naučenih lekcija iz prethodnog perioda, specijalno onog vezanog za emotivne odnose.

Na samom startu meseca očekuje nas opozicija Marsa u Devici sa Neptunom u Ribama, što može ukazati na pad energije, manjak samopuzdanja i sumnjičavost u sopstveni uspeh. Preispitivanja i manjak poverenja će biti rezervisani za prve dane septembra.

Međutim, pre nego što Mars pređe u znak Vage (16. septembar) napraviće dobar aspekt sa Plutonom u Jarcu što će nam dati snagu da se izborimo sa manjkom samopuzdanja. Marsovi aspekti u ovom periodu ukazuju na borbu za zdravlje, disciplinu i pažljivo planiranje poslova koji uključuju usluge i analizu.

Marsov prelaz u znak Vage predstvalja usmeravanje energije ka polju partnerstva. Ovde je Mars malo sporiji, pasivniji, ali i diplomatičniji. Energiju ćemo trošiti na laganiji pristup emotivnim odnosima, dok ćemo paralelno pokušavati da izbegnemo veliki konflikt.

Venera u Vagi na početku septembra gradi kvadrat sa Plutonom u Jarcu (5. septembar) i trigon sa Jupiterom u Vodoliji (6. septembar) što će izazvati paralelno borbu za moć i pozitivniji pogled na celokupnu situaciju. Ovo može biti period kada će mnogu rizikovati na poslovnom planu, dok se nadaju pozitivnim efektima. Na polju ljubavi ovde ćemo imati mogućnost ulaska u opasne odnose, koji su magnetski privlačni, ali i istovremeno nude neku vrstu slobode i prostora.

Rezultat svega ovoga pokazaće Venera u Škorpiji (od 11. septembra) gde će ljubav biti na pravom testu. Zahtevaćemo lojalnost i žrtvovanje, dok ćemo sami nuditi drmatično i intezvno pokazivanje ljubavi i privrženosti. Veneru u Škorpiji bije glas da je opasna samo zato što ne dozvoljava da joj situacija tj. partner izmakne kontroli.

U startu svog hoda kroz intuitivnu Škorpiju, Venera će se sukobiti iz kvadrata sa Saturnom u Vodoliji (17. septembar) vraćajući nas unazad ka mestu ili događaju koji nas povređuje. Ovo može biti isti partner ili osećanje koje smo proživeli pre nekog vremena. Kvadrat ove dve planete donosi zahlađenje, udaljavanje i probleme vezane za bliskost.

Nakon što se razočara ili razjari (što je česta odlika ponašanja ove pozicije) Venera u Škorpiji će biti u opoziciji sa Uranom u Biku (23. septembar) što može doneti iznenadne preokrete i nestabilnije odluke vezane za ljubav. To je slika naglog ulaska ili prekida zbog prethodnog razočarenja. Uran i Venera u opoziciji umeju da ubrzaju neke događaje, pa će ovo biti potencijalno slika naglog prekida ili ulaska u odnos koji je sve samo ne toliko dosadan.

Međutim, Venera i Uran u aspektu ne nude stabilnost pa će u ovom periodu biti gomila odnosa koji kratko traju. Takođe, ovaj aspekt priča o gubicima pri impulsivnom ulaganju novca.

Pretposlednjeg dana avgusta Merkur je promenio znak i ušao u Vagu, smirujući i ublažavajući komunikaciju. Merkur u Vagi nudi tokom septembra lakoću u razmeni informacija, diplomatični prsitup rešavanju konflikata, ali i mirnije sporazume. Tokom svog hoda u u ovom mesecu doneće neke dobre vesti (20. septembar), ali će nas naterati i da preispitamo svoju poziciju u datoj situaciji (22. septembar).

Intezivnija interakcija sa drugima biće posledica sumnjičavosti i trenutnih ekstremnih situacija, pa ćemo biti prinuđeni da istražujemo više ne bi li došli do logičnih zaključaka. Mekur zaokreće u retro hod  (27. septembar) sa 25. stepena Vage i u ovom ritmu će se držati do 19. oktobra. Tokom retro hoda biće obnova nekih saveza, partnerstva, ali i prijateljstva. Kao što je i do sada bio slučaj, retrogradni Merkur će nam pomrsiti planove i naterati nas da usporimo.

Sunce će se tokom septembra udružiti sa Mesecom u Devici (6. septembar) što će samo ukazati na početak nekog fleksibilnijeg pristupa. Trigon sa Uranom u ovom lunaciji naglašava laku realizaciju poslova uz prisustvo iznenadnih rešenja koja mogu pomoći. S obzirom na stanje planeta u ovoj lunaciji, naglasak će biti na intuitivnom predviđanju mogućih rešenja. Ovde imamo početak borbe za zdravlje i organizovanost na dnevnom nivou, dok ćemo fleksibilnije pristupati rešavanju bilo kojih prepreka.

Istog dana kada Merkur u Vagi bude pravio harmoničan aspekt prema Jupiteru u Vodoliji odigraće se Pun Mesec u Ribama (20. septembar) i to na mestu gde je bio kada su se Jupiter i Saturn prvi put sreli u Vodoliji krajem 2020. godine. Ova lunacija donosi kulminaciju na polju emotivnih odnosa, ali i na polju novca. Efekti započetih poslova ili odnosa, krajem septembra dobijaju na važnosti. U fokusu je Venera u Škorpiji te će bliskost i poverenje proći najvažniji test u ovom periodu.

Nakon Punog Meseca u Ribama, Sunce prelazi u znak Vage, čime i zvanično započinje jesen. Period vladavine znaka Vage biće vezan za usklađivanje, harmoniju i diplomatično rešavanje svih sukoba.

Ovan

Ovnove u septembru očekuje dosta rada i dosta usklađivanja sa drugima. Na samom početku meseca može doći do krize zbog preteranog insistiranja na savršenim rešenjima. Ovo može takože biti vreme kada će se javiti zdravstveni problemi čiji uzrok leži u iscrpljenosti.

Odnosi takođe mogu biti puni napetosti, jer će postojati borba za moć i prevlast. Preporuka svim pripadnicima ovo znaka da početkom septembra ne reaguju impulsivno već da sačekaju neku bolju priliku pa da tada rešavaju probleme.

Prisustvo Merkura u kući partnerstva može pomoći da se sukobljene strane izmire, ali samo ako postoji volja i želja za poboljšanjem. Svi poslovni pregovori mogu biti znatno uspešniji već oko 20. u mesecu. Ovnovi će biti izazvani da usklade emotivni i poslovni život, dok će prelazak vladarke ljubavi u znak Škorpije ipak pogurati neke intimne teme u prvi plan.

Oprez na polju novca stupa na snagu već od 11. septembra jer će već tada biti okupirana kuća dugovanja, dok će kvadrat Saturna i Venere izazvati i neke gubitke, kako novčane, tako i emotivne. Stabilniji odnosi neće pretrpeti mnogo, već će po ko zna koji put proći kroz test trajnosti i poverenja.

Sumnja u sopstvene kvalitete i mogućnosti mogu rezultirati nekom ishitrenim reakcijama, ponekim impulsivnim kupovinama, ali i naglim ulascima u opasne odnose. Potreba za slobodom i promenom može direktno uticati na poslovna i emotivna partnerstva tokom septembra.

Lunacije se odigravaju u kućama zdravlja i posla, pa će Mlad Mesec u Devici naglasiti mogućnost da se uđe u period rada na najbitnijim temama vezanim za disciplinu i tačnost, ali i detaljnu analizu koja će biti usko vezana za komunikaciju. Ovnovi će biti pomalo nervozni tokom ovog Mladog Meseca jer će se od njih najviše tražiti taktičnost.

Pun Mesec u Ribama donosi kulminaciju svih planova napravljenih od decembra 2020. na ovamo. Moguća su prelazna rešenja, ali i lakše prihatanje ograničenja, dok će Ovnovi ovu lunaciju osetiti najviše na polju ličnih odnosa sa drugima.

Retrogradni Merkur u vagi donosi neka pomirenja i stare priče u fokus. Potrebno je usporavanje da bi se videla jasnija celokupna slika, dok će biti i nekih grešaka vezanih za posao i saradnju sa kolegama. Ono što je najbitnije za Ovnove u ovom periodu je da ne ubrazvaju nepotrebno, jer u tom slučaju mogu trpeti štete i sukobe.

Bik

Tranzit planeta kroz Devicu i Vagu Bikovima donosi fokus na polje ljubavi, posla i zdravlja. U početku septembra mogu se razočarati ili sumnjati u potencijalne simpatije, dok će najviše energije trošiti da dokažu da su njihove procene najbolje. Venerini aspekti sa Plutonom u Jarcu i Jupiterom u Vodoliji daju priliku da se na fin način oslobode nekog pritiska i odmere snage sa nekim osobama koje će fanatično pokušati da ih ubede u svoje stavove.

Prelazak vladarke ovog znaka u Škorpiju okrenuće fokus ka partnerskim odnosima. S obzirom na to da će se Venera sukobiti prvo sa Saturnom u Vodoliji, a potom i Uranom u Biku, pripadnici ovog znaka mogu naglo okončati neki odnos koji im je stvarao tenziju i nezadovoljstvo. Pošto ih sve vreme Uran u Biku tera na izlaske iz zone komfora ne bi li menjali sebe, ljubomoru i posesivnost partnera neće tolerisati, već će je saseći odmah u startu. Bikovi koji nisu zauzeti mogu očekivati interesantne susrete i kontakte i to sa osobama kojima je strast na prvoim mestu.

Merkurov prolazak kroz znak Vage, ujedno i kroz polje zdravlja i posla, označiće period kada će komunikacija biti od presudnog značaja za miran san. Retrogradnost planete komunikacije može značajno uticati na polja zarade, samopuzdanja i ljubavi. Ovo sve na gomili upućuje da može doći do impulsivnih kupovina koje mogu biti posledica nezadovoljstva. Zakasnele uplate ili željene poruke mogu Bikove naterati da nervozu leče takođe kroz kompulzivnu ishranu.

Mlad Mesec u Devici pripadnicima ovog znaka može doneti neke nove početke na polju ljubavi i površnih veza. Ovo takođe može biti period kada će se mnogi odlučiti da rade na sopstvenim uverenjima i bolje organizuju svakodnevne obaveze, uz prisustvo jakog upliva intuicije. Biće potrebno dosta prilagođavanja i fleksibilnijeg pristupa, na šta bi trebalo da su se Bikovi već navikli.

Pun Mesec u Ribama naglasiće polje davanja i realizacije planova, što može doneti rastrzanost između racionalnog i iracionalnog razmišljanja, dok prevagu može odneti fatalistički pristup u datom momentu.

Blizanci

Blizanci će toko septembra biti najviše fokusirani na dom i porodicu, dok će im intimni odnosi priređivati glavobolje.

Od kako je Jupiter u retrogradnom kretanju i partnerski odnosi se vraćaju u prošlost i testiraju sposobnost pripadnika ovog znaka da aktivnije učestvuju u kreiranju budućnosti. Merkur, vladar Blizanaca, tokom septembra prolazi kroz znak Vage i petim prirodnim poljem, što samo upućuje da će se aktivnije baviti pitanjima ljubavi i komunikacije. Retrogradni hod koji počinje krajem meseca naglasiće potrebu da se napravi revizija i možda vrate u neki stari odnos. Moguće su i svađe, ali ne toliko bučne, mada sasvim dovoljne da se stvori konfuzija i nesporazum.

Marsov aspekt prema Neptunu na početku meseca unosi nemir i paniku u polje doma, kao i nepredviđene radove unutar kuće ili stana. Ovaj aspekt priča i padu samopuzdanja na polju posla koji direktno utiče na stanje u kući.

Venera u Vagi svojim aspektima pojačava polje ljubavi, pa će slobodne gurnuti u zagrljaj osoba koje su dosta nadmoćnije i opasnije, dok će aspekt sa Jupiterom u Vodoliji izazvati, na kratko, harmoniju i sreću. Nakon što Venera promeni znak i preže u znak Škorpije, Blizanci se okreću ka svakodnevnoj borbi za održivost ljubavnog odnosa.

Moguća su razočarenja ili stopiranje nekih poslovnih poduhvata, baš zbog kvadrata sa Saturnom u Vodoliji. Opozicija Urana u Biku i Venere u Škorpiji snažno naglašava polja zdravlja i posla, pa su mogući problemi sa iznenadnim preokretima na polju planiranih obaveza. Ovaj aspekt takođe priča o iznanđenjima na polju ljubavi, te će za zauzete biti promena rutine izlaz iz dosadne svakodnevnice, dok za slobodne nova, kratkotrajna afera.

Mars u Vagi će od sredine meseca takođe biti aktivvni učesnik polja ljubavi i zabave, pa uz dobre aspekte sa Saturnom u spetembru naglašava mogućnost za neka nova poznanstva, ali i prijateljstva.

Mlad Mesec u Devici će se odigrati u polju doma i porodice, naglašavajući ovu temu kao najbitniju do oktobra. Ova lunacija, Blizancima donosi okretanje novog lista i reaorganizaciju finansija i troškova. Kulminaciju će doživeti već sa Punim Mesecom u Ribama, kada bi trebalo da osete efekte discipline i reorganizacije koju su započeli.

Rak

Ono čega bi Rakovi trebalo da se pripaze tokom septembra je preterivanje u reakcijama. Kako će dosta planeta biti u znaku Vage, Rakovima će probleme praviti ishitrene reakcije i loši porodični odnosi. Moguće su nesuglasice i nametanje ličnih stavova i rešenja, specijalno kada Mars i Merkur budu u Vagi.

Aspekti Venere u Vagi mogu podići prašinu na polju ljubavnih i poslovnih odnosa, dok će prelazak u znak Škorpije doneti smirivanje tenzija. Kada se Venera bude sastala iz kvadrata sa Saturnom u Vodoliji, Rakovima se može vratiti neko iz prošlosti ili ih podsetiti na prošlost. Ukoliko su u vezi ili braku ovo može biti period krize i udaljavanja zbog obaveza i preterano velikih očekivanja. Opozicija Urana u Biku i Venere u Škorpiji može naterati Rakove da dosadu zamene uzbuđenjem, pa će biti šokantnih obrta na polju ljubavi, ali i prijateljstava. Mnogi u ovom periodu mogu imati troškove zbog porodice ili doma.

Pronalazak balansa kako u komunikaciji, tako i na polju novca će biti najveći izazov za ovaj znak.

Mlad Mesec u Devici posebno naglašava najveću vrlinu ovog horoskopskog znaka, a to je intutivnost koju će imati prilike da iskoriste nakon što ova lunacija osvetli njihovo polje komunikacije. Ovo će biti idealna prilika da se osveste neki mehanizmi koji se tiču razmišljanja kao i da se prilagode nekom novom redu u svakodnevnim interakcijama. Takođe lunacija naglašava mogućnost kraćih putovanja, najpre u posete rodbini, nova poznanstva, kao i razvijanje nekih novih veština.

Pun Mesec u Ribama bi trebalo da naglasi veru u sopstveno znanje i umeće kako bi obezbedili sevi i najbližima neka povoljnija rešenja vezana za finansije.

Retrogradni Merkur u Vagi nalasiće opet polje doma i porodice pa će u jesenjem periodu biti nekih renoviranja, novih ulaganja, kao i povratak na neke neispričane teme. Tenzija može narasti zbog nekih ličnih nesigurnosti i potencijalno različitih rešenja. Odluku bi trebalo donositi tek kada bude postojala potpuna sigurnost da će biti ispunjeno ono što je planirano.

Lav

Lavovi su tokom seprembra izazvani da koriguju svoj način razmišljanja i način na koji komuniciraju sa osobama u najbližem okruženju. Venera u Vagi je već napravila inicijalne korake u ovom polju, pa su sasvim sigurno moguća neka nova poznanstva, projekti i kontaktni koji će samo pripomoći razvitku prethodnih ideja vezanih za nove načine zarade ili uvećanje iste.

Kvadrat Plutona u Jarcu i Venere u Vagi može doneti neodlučnost i destabilizaciju u vezi sa poslovnim saradnicima, a ako je u igri i preseljenje onda bi bilo dobro pripaziti se nekih lakih i naizgled lakih izbora. Moć reči i izgovorenog može imati presudnu ulogu na početku meseca.

Trigon Venere u Vagi sa retrogradnim Jupiterom u Vodoliji će odigrati bitnu ulogu na polju emotivnih odnosa, samo je potrebno poverenje u neka nova “pravila i zakone”. Od Lavova se očekuje da prihvate fleksiblnost kao pozitivno rešenje i dopuste partnerima da “dišu”. S obzirom na to da je u polju partnerstva takođe i Saturn u Vodoliji naglasak je sve vreme na preuzimanju odgovornosti u vezi sa zajedničkim odlukama. Povremena udaljavanja ne moraju biti nužno loša, što će pokazati i kvadrat Venere u Škorpiji sa istim tim Saturnom, što govori o potencijalnim vraćanjima na neke stare teme.

Na tapetu će biti tema bliskosti tj. udaljavanja, ali i potencijalni prekidi zbog manjka saradnje. Slobodni Lavovi mogu u ovom periodu biti uznemireni ili nezadovoljni svojim statusom, pa će opozicija Urana u Biku i Venere u Škorpiji iznedriti neko rešenje ili doneti potpuno nepredvidivu osobu u njihov život. Ovo može biti osveženje, ali i nešto što će na kratko dati priliku za uzbudljivu avanturu koja će razbiti dosadnu svakodnevnicu. Takođe, ovo može biti prvi vesnik nekog iznenadnog privatnog posla koji će zahtevati diplomatičnost, ali i posvećenost.

Prisustvo Marsa i Merkura u znaku Vage primoraće Lavove da vode računa kako se izražavaju i kako prezentuju svoje ideje. Ovo je slika pojačane mentalne aktivnost, pa su moguće nervoze zbog neodlučnosti i nedovoljne asertivnosti. Nametanje sopstvenih rešenja može uzrokovati svađe i konflikte, specijalno kada Mekur bude u retrogradnom hodu. Takođe, od kraja septembra su moguća kašnjena pri naplati zarade, konfuzni dogovori i neodlučnost pri donošenju odluka.

Mlad Mesec u Devici naglašava polje zarade i veština. Intuitivna rešenja će jedina biti efikasna, ali će detaljno planiranje više i neoterećenost perfekcionizmom takođe igrati glavnu ulogu. Lunacija naglašava novih mesec dana reorganizovanja načina na koji se zarađuje i pogleda na lično samopuzdanje. Mnogo toga će zavisiti od načina na koji se ova tema posmatra.

Pun Mesec u Ribama će doneti kulminaciju upravo na polju zarade i dugovanja. Mogući su previdi ili preterana idealizacija svega postignutog, međutim sve je bolje od manjka samopouzdanja kojeg generalno Lavovima ne fali. Ova lunacija pripadnike ovog znaka vodi ka dijalogu koji uključuje i saradnju, pa će Lavovi krajem meseca biti primorani da rešavaju ono propušteno u prethodnom periodu.

Devica

Device će početkom sepetembra imati situaciju u kojoj će preispitivati sopstvena uverenja i imati sumnju u lične potencijale. Pad energije i entuzijazma mogu biti odraz umora ili nemanja trenutne inspiracije koja bi Device izvukle iz sveopšteg preispitivanja.

Prisustvo Venere u Vagi u drugom, prirodnom, polju naglašava polje novca, ali i samopuzdanja, pa će pripadnici ovog znaka sve do 11. septembar biti primorani da neguju i bore se za sopstvene veštine koje svakako uključuje i partnerske odnose.

Kvadrat sa Plutonom u Jarcu, ali i trigon sa Jupiterom u Vodoliji doneće proboje u ovom periodu. Bitno je ne zaletati se u opasne investicije, ali i obratiti pažnju na odnos moći unutar odnosa. Pozitivni ishodi zavise od vere u boljitak i od ličnog samopuzdanja. Tokom ovog perioda mogući su poslovni savezi zarad bolje, buduće, zarade.

Venera u Škorpiji u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji, ali i u opoziciji sa Uranom u Biku donosi prekide nekih saradnji ili bar udaljavanje nekadašnjih partnera zbog lošije komunikacije. Device će tokom ovog perioda postati još tajanstvenije i sklonije da beže iz rutine, pa će odnos aspekti Venere samo pogurati promenu i to ovog puta iznenadnu.

Merkur u Vagi će takođe biti bitan činilac finansijske stabilnosti ovog znaka, te će svojim aspektima Devicama doneti povremene neodlučnosti, ali i usredsređenost na rešavanje svih konfliktnih pitanja. Okrenutost ka novcu i nadograđivanju veština može uključivati i neke umetničke discipline, te će kreativnost dodatno pomoći kako bi se izvukli iz kritičnih situacija.

Merkur u Vagi će graditi kvadrat sa Plutonom u Jarcu, ali i trigon sa Jupietrom u Vodoliji. Prvi aspekt će opisati neku borbu za informaciju ili proboj na polju emotivnih odnosa (mogući su napeti odnosi u poslednjem delu meseca), ali i dobre vesti vezane za posao i poslovno okruženje.

Retrogradni Merkur Devicama uvek donese pojačanu nervozu i borbu za perfekcionizam koja im nekako isklizne iz ruku baš u voom periodu. Klasična manifestacija ovog puta će se odnositi na novac, kasniće uplate ili će biti gubitaka tj. troškova, dok će ostali problemi biti vezani za posao i postizanje dogovora. Obazrivost će se odnositi i na tehničke uređaje.

Mars u Vagi prolazeći kroz kuću zarade doneće moguće neke ideje ili kontakte sa novim osobama, sa kojima bi saradnja mogla biti uspešna specijalno kada Venera bude prešla u Škorpiju. Ovo takođe može ukazati na poklone ili ustupke, kao i na lakše trošenje novca.

Mlad Mesec u Devici može osnažiti pripadnike ovog znak i dati im elan i snagu da što fleksibilnije pristupaju bilo kom problemu. Njihov zadatak od šestog septembra će biti da sve lične odnose (i emotivne i poslovne) dovedu u red koristeći intuiciju i osećaj za orgnazovanje detalja.

Pun Mesec u ribama naglašavaju kulminaciju ovog prethodnog perida pa će se jasno pokazati nakon 20. septembra koliko je uspešno sprovedena svaka promena, a ako i bude izmena one bi trebalo da se odnose na kuću zarade i samopouzdanja.

Vaga

Na samom početku meseca Vage će se suočiti sa nekim podsvesnim sabotažama. Moguće je da će se upaliti program o nedovoljnosti ili će čak preterivati u eskapističkim disciplinama, kao što su alkohol, beg u san ili ulazak u nestabilne odnose zbog kojih bi moglo biti problema kasnije.

Pluton i Venera u Vagi kroz kvadrat mogu doneti neka esktramna rešenja koja se tiču doma i porodice ili pak početka ili završetka neke faze u ljubavnim odnosima. Ipak, nakon toga podršku Vagama šalje Jupiter u Vodoliji koji će svojim trigonom ka Veneri ipak olakšati ovaj prelaz u narednu fazu. Takođe, povoljan aspekt Jupitera i Venere može doneti neke povoljnosti vezane za posao i generalno uspeh na ovom polju.

Mars i Merkur u Vagi i u prvom prirodnom polju donose pojačanu energiju i spremnost da se suoče sa nekim bitnim pitanjima vezanim za ljubavne odnose. Opozicija koju ove dve planete prave prema polju partnerstva mogu doneti i nervozu i povećanje očekivanja, tako da će prelazak Venere u znak Škorpije može usmeriti pripadnike ovog znaka ka želji da ostvare veću bliskost sa partnerima ili simpatijama.

Međutim, kvadrat od strane Saturna u Vodoliji prema Veneri u Škorpiji ukazuje na pad sampouzdanja i pojačanu ljubomoru zbog odsustva bliskosti i neke blokade koja stvalja Vage na čekanje. Ovo mogu biti prolazne krize unutar odnosa, ali i krize vezane za zaradu i novac generalno. Uran u Biku koji će opozicionirati Veneru u Škorpiji donosi nagli izlaz u vidu rizičnih poteza.

Slobodne Vage mogu u poslednjoj dekadi meseca ući u misterioznu i kratku avanturu koja razbija svakodnevnu dosadu.

Retrogradni Merkur će izazvati probleme u komunikaciji, ali će i doneti neke ljude iz prošlosti koji će nuditi pomirenje. Period konfuzije i nesigurnosti će biti jasan znak da za pravu odluku mora da prođe vreme, a da bi odluka bila prava moraće da se eliminiše sve što ometa kvalitetnu komunikaciju.

Mlad Mesec u Devici obasjaće polje podsvest, tajni i mentalnog zdravlja, pa će tokom septembra biti zadatak za Vage biti da pronađu koje su to sitne sabotaže zbog kojih ne dolaze do željenih rezultata.

Pun Mesec u Ribama može doneti konačno rešenje, ali i prve efekte ove prethodne lunacije. Ovde će se videti koliko je potrebno truda da bi se izbegavao beg od realnosti na polju posla, ali i empotivnih odnosa. Naglasak će biti na nesebičnom davanju.

Škorpija

Škorpije će tokom septembra biti u prilici da promene neke svoje navike i prionu na ozbiljniji posao čije će rezultate videti već tokom oktobra.

Na samom početku meseca vladar Škorpije, Mars, napraviće opoziciju sa Neptunom u Ribama i tako učiniti pripadnike ovog znaka sumnjičavim naspram onoga što im je pre delovalo idealnim. Manjak energije i kompletna umna zaokupljenost detaljima nateraće pripadnike ovog znaka da pristupe detaljima i rešenjima kopajući po dubinama svoje podsvesti. Glavno pitanje koje će sebi postaviti će biti ono koje se tiče ličnih emotivnih odnosa, navika i poverenja koje su nesebično davali drugima.

Može se desiti da zbog napetog aspekta Marsa sa Neptunom, prevagne defetizam i pad samopuzdanja, dok će Marsov prelaz u znak Vage usmeriti ka dubljem ulasku u intimne teme.

Kvadrat Plutona u Jarcu i Venere u Vagi nateraće pripadnike ovog znaka da idu na ljubavnu dijetu ili bar da se izbore sa nekim podsvesnim sabotažama koje su ih sputavale u prethodnom periodu. Više neće biti dovoljno samo površno sagledavanje ljubavnih odnosa što će i naglasiti prelazak Venere u znak Škorpije. Trigon Jupitera u Vodoliji i Venere u Vagi doneće bitne i pozitivne preokrete na polju novca, ali i partnerskih odnosa.

Prolazak Merkura u znaku Vage kroz prirodno dvanaesto polje izazvaće prolazne nervoze i preispitivanja, dok će nesanica biti moguća zbog nekih nerešenih finansijskih problema. Biće prisutno dosta neodlučnosti i rastrzanosti, specijalno kada Mekur bude krenuo u retro hod. Pre nego što se ovo desi, aspekti Mekrura i Plutona, a potom i Jupitera i Merkura doneće prvo pritisak u vidu preispitivanja i pokušaja balansiranja, dok će pozitivan uticaj Jupitera naglasiti rešenje koje nudi slobodu i nezavisnost od neke vrste obaveza (prema nekome ili nečemu).

Aspekti Venere u Škorpiji sa Saturnom u Vodoliji i Uranom u Biku stavljaju u prvi plan emotivne i poslovne odnose pa će prvo doneti zahlađenje ili povratak nekoga iz prošlosti, dok će na testu biti lojalnost i bliskost. Škorpije će pod uticajem Venere u ovom znaku pokazivati i ljubomoru, ali i magnetizam koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Uran u Biku u aspektu sa ovom Venerom donosi nova uzbuđenja, ali i nagle odluke vezane za emotivni život pripadnika ovog horoskopskog znaka.

Mlad Mesec u Devici stavlja naglasak na polje realizacije poslova, ali i na disciplinu vezanu za budućnost. Preciznije, Škorpije će se tokom septembra angažovati oko detalja koji će ih odvesti ka realizaciji ciljeva koje su dugo planirali. Posebno je bitno da koriste intuiciju, ali i pomoć partnera koja će biti sasvim sigurno prisutna.

Pun Mesec u Ribama će doneti realizaciju planova, ali i dosadašnjeg rada. Škorpije će zbog ove lunacije morati da izaberu šta im je bitnije, miran san ili nepredvidiva budućnost.

Strelac

Strelčevi će tokom septembra morati da se pozabave svojim poslovnim ciljevima kao i efektivnošću na delu. Mars je još u avgustu napao polje karijere i ambicije, pa će opozicija sa Neptunom malo umanjiti preciznost, ali i doneti manjak samopuzdanja. Ovde je moguća rastrzanost između posla i doma, ali svesnost da nešto mora da istrpi.

Kada se Mars bude preselio u znak Vage, kroz diplomatičnost i saradnju biće moguće realizovati započeto iz prethodnog perioda.

Jupiterovi aspekti prema Veneri i Merkuru u Vagi donose povoljne vesti, zarade i lepe momente u prijatnom društvu. Zauzetim Strelčevima ovi aspekti mogu doneti i poboljšanje materijalne situacije, dok će slobodni imati prilike da biraju simpatije.

Napetost koja će se stvoriti pre Jupiterovog uticaja biće posledica Plutonovog dejstva prema Veneri i Merkuru. Ovi aspekti će direktno ukazivati na odricanja zarad bolje zarade ili zdravijih emotivnih odnosa.

Mlad Mesec u Devici naglašava nov početak na polju posla i statusa, pa će oko šesto septembra mnogi okrenuti novi listi i započeti detaljniji pristup poslovnim zadacima. Ovde je, takođe, moguća iznadna pomoć nekig bliskog saradnika ili prijatelja.

Pun Mesec u Ribama će naglasiti i polje porodice, pa kulminacije sasvim sigurno donosi i odluku o onome što mora da se završi da bi započela nova faza. Ovo je i slika rastrzanosti između odgovornosti i eskapizma kojeg pripadnici ovog znaka moraju da se reše.

Jarac

Jarčevi će se tokom septembra najviše boriti za blaži pristup u komunikaciji, ali i u donošenju odluka.

Vladar ovog znaka će napraviti aspekt sa Mekrurom u Vagi nudeći stabilnost u odlukama vezanim za najbitnija poslovna pitanja, ali i donosi pojačano samopuzdanje kada su u pitanju svi međuljudski odnosi. Trigon ove dve planete daje odličnu koncentraciju i preciznost u prenosu informacija.

Kada Merkur bude krenuo u retro hod Jarčevi će morati da naprave reviziju ili bar da sačekaju na izvršenje nekih planova. Od kraja septembra svi dogovori će kasniti, a neki morati i na pauzu.

Aspekti Venere u Vagi sa Plutonom u Jarci i Jupiterom u Vodoliji će postaviti pitanje isplativosti nekog posla, ali i emotivnog odnosa. Odluka će biti donsena po principu da li situacija donosi radost i slobodu ili baca u negativno stanje. Pošto će na samom kraju prevagu doneti Jupiter, mnogi pripadnici znaka će se može da odlučiti da promene posao zarad bolje finansijske situacije, ali i veće slobode.

Kada Saturn u Vodoliji bude iskvadrirao Veneru u Škorpiji, pripadnici ovog znaka će se okrenuti ka prošlosti i potencijalno sumirati neke ljubavne epizode. Ovo može biti i prekid nekog odnosa koji je već duže vreme kamen o vratu, ali i prekid prijateljstva koje više nije ono što je bilo pre.

Mars u Devici kao i Sunce u ovom znaku staviće naglasak na polje moralnosti i planiranja, pa će mnogi Jarčevi preispitivati svoje stavove i pokušati da donesu što bolju i pravedniju odluku. Mlad Mesec u Devici nudi nov početak na polju detaljnog planiranja, putovanja, ali i nekih pravnih poslova. Ovde će biti naglasak na intuitivnom rešavanju bilo kog problema, ali i revizija životnih i moralnih stavova.

Pun Mesec u Ribama nudi nove uvide i neko zaokruživanje prethodnog perioda. Naspram morala stajaće vera, pa će Jarčevi biti izazvani da potpuno izmene način razmišljanja i prihvate nešto mekši pristup u načinu razmišljanja.

Vodolija

Vodolije će tokom septembra imati priliku malo i da uživanju, ali i da donesi neke bitne odluke. Dominacija vazdušnog znaka u ovom mesecu (Vaga) Vodolijama nudi malo predaha i mogućnost izbora. Kako će i Merkur i Venera prolaziti kroz deveto prirodno polje, pripadnici ovog znaka bi mogli da ostvare neke \elje, da uspostave nove kontakte ili da bar priušte sebi priliku da naprave bolji plan.

Pluton u Jarcu će iskvadrirati Veneru u Vagi odmha na startu meseca što će samo pojačati pomalo nesiguran pšristup temi partnerstva. Ova aspek može ukazati i na ljubavni detoks, tj na izbor “bolje biti sam nego u lošoj vezi”, ali će sigurno nešto biti vezano i za porodične odnose. Nakon ovoga sledi Venerin trigon sa Jupiterom u Vodoliji što samo upućuje na pravedan izbor i možda i završetak.

Prelazak Venere u Škopriju za Vodolije će značiti kompletno fokusiranje na polje posla i ambicije, pa će pripadnici ovog znaka biti okrenuti ka temama koje im donose prihod, a i poslovima koji su koliko toliko isplativi. Moguće je da će se dvoumiti šta učine dalje, a kvadrat Saturna u Vodoliji i Venere u Škorpiji može uneti sumnje i ponoviti neke loše scenarije iz prošlosti. Ovo može podjednako biti vezano i za posao, novac, ali i za ljubav.

Prolaznu nesigurnost i pomalu dosadnu atmosferu prekinuće opozicija Urana u Biku i Venere u Škorpiji što može izazvati okretanje novog lista, specijalno na polju posla. Mnogi pripadnici ovog znaka se mogu odlučiti za nezavisnu karijeru i započinjanje neke nove poslovne pustolovine.

Merkurovi aspekti sa Plutonom u Jarcu i Jušiterom u Vodoliji direktno utiču na polje dugovanja, ali i bliskosti i veza. Vodolije će biti u situaciji u kojoj moraju da objasne šta je to što žele bez straha i sabotaže ličnih nesigurnsoti. Trigon od strane Jupitera u Vodoliji nagoveštava da će ishod potencijalno biti dobar, ako se odvaže na ovaj korak.

Retrogradni Merkur će naglasiti bitne teme vezane za partnerstvo, novac i troškove, pa bi u narednom periodu (do 19. oktobra) bilo dobro povesti računa o nekim zajedničkim poduhvatima i dogovorima. Mogući su povećani troškovi i brzopleta zaduživanja.

Mars u Devici koji odavno pritiska kuću dugova i bliskosti će nastaviti sve do Vage da provocira svaku situaciju gde se Vodolije osećaju sigurno i bezbedno. Mogući su nagli obrti na polju finansija koji mogu naterati pripadnike ovog znaka povedu računa o svakom trošku, ali i potezu. Kada Mars bude prešao u Vagu, Vodoliji će imati priliku da predahnu. Ovde se energija, prvenstveno komunikacije, menja i jake, direknte reči će zameniti nešto blažim i mirnijim tonom. Ovo može biti i prića o dobrim poslovnim mogućnostima koje se vezuju za inistranstvo.

Mlad Mesec u Devici pojačava polje transformacije, dugovanja, ali i bliskosti. Za Vodoliji će septembar biti mesec detoksa od loših životnih navika vezanih za novac i seks. Intutivno rešavanja problema može biti izlaz, ali i upozorenje da se ni u čemu ne preteruje.

Pun Mesec u Ribama će doneti kulminaciju prethodne lunacije. Ovde može biti okončanje nekog procesa vezanog za polja novca i zarade, ali može i ukazati na započinjanje nove faze (npr podizanje kredita), ali je svakako sigurno da će polja vezana za novac biti najkatuelnija tokom septembra.

Ribe

Tokom septembra pripadnicima poslednjeg horoskopskog znaka sledi prvenstveno borba na polju partnerstva i bliskosti. Planete u Devici i Vagi tokom meseca naglašavju da su ova polja najbitnija trenutno za ovaj znak i da povremena neprijateljstva vode u otkrivanje pravog uzroka nestabilnosti.

Mars u Devici će na početku meseca doneti direktan sukob i prebacivanje, jer će opozicija sa Neptunom u Ribama izbaciti istinu na videlo. Pad entuzijazma i samopuzdanja biće direktno vezan za partnerske odnose. Kada Mars bude prešao u znak Vage,počinje borba za opstanak odnosa, ali i finansija.

Uznemirenost zbog malo neprijatnije situacije može ublažiti prisustvo Venere i Merkura u znaku Vage donoseći blaži i mirniji pristup gorućim temama. Pošto će Venera pretrpeti udare od strane Plutona u Jarcu, moguće je da će biti nekih fatalističih momenata u borbi za neku moć unutar odnosa. Mogući su ljubomorni ispadi i prebacivanja, ali bi generalno situacije trebalo da se smiri kada nastupi trigon Venere i Jupitera u Vodoliji.

Nakon što pređe u Škorpiju, Venera će pomoći Ribama da se maksimalno angažuju i posvete temama vezanim za planove i budućnost. Ovo može direktno uticati na polje bliskosti i finansija, što će biti i glavna tema partnerksih odnosa.

Kvadrat Saturna u Vodoliji i Venere u Škopriji može ukazati na neka udaljavanja i hlađenje u odnosu, a uzrok može biti preterana očekivanja. Međutim, kako je Saturn uveliko u dvanaestom, prirodnom, polju ribe odavno traže osamu, tako da im ovaj težak aspekt neće mnogo škoditi. Uran u Biku u opoziciji sa Venerom u Škorpiji donosi potencijalno nove kontakte ili sukobe, kao oblik razbijanja prevelike dosade. Mnoge svađe u ovom periodu mogu biti posledica sumorne svakodnevnice u kojoj se sve ponavlja.

Merkur, kao vladar polja odnosa i partnerstva, biće u znaku koji nagoveštava da će partneri i sami odnosi biti raspoloženi za spuštanje lopte i mirniju komunikaciju. Insistiraće se na zajedničkim planovima i poduhvatima, dok će najveći izazov biti prevazići neke nemogućnosti i odlaganja. Kvadra Plutona u Jarcu i Merkura u Vagi može uneiti nesigurnost i dvoumljenje na polju partnerstva, kako poslovnog tako i emotivnog. Trigon Jupitera u Vodoliji i Merkura u Vagi vraća veru u odnose i donosi dobre vesti i povoljniji odnos među ljubavnim partnerima.

Retrogradni Merkur će vratti pripadnike ovog znaka u neku prošlost kako bi dobili odgovore na neka pitanja, specijalno vezana za ljubav i odnose. Ukoliko postoji nešto neispričano, krajem septembra će biti prilika da se ispriča.

Mlad Mesec u Devici donosi fokus na partnerske odnose. U prvom planu će biti zadatak kako doći do spoja,a da niko ne žrtvuje previše. Međutim, kako će biti potrebno dosta prilagođavanja, Ribe će morati malo da odustanu od nerelanih nadanja i bajkovitih priča. Ova lunacija priča o racionalnoj dimenziji ljubavnih odnosa.

Pun Mesec u Ribama donosi kulminaciju prethdone lunacije, što može ukazati na kreativna rešenja koja vode ka bliskosti.

N1

Check Also

Kina planira da uvozi irvase iz Rusije

Kina je izrazila želju da uvozi irvase iz Rusije, prenosi pres-služba Rosselhoznadzora. O svojoj nameri …