Podoljak: Ukrajinskim trupama preti poraz tokom napada na Herson! Evo zašto…

Britanski obaveštajni analitičari izvestili su da je uspeh Oružanih snaga Ukrajine u ofanzivi na jugu moguć samo u jednom slučaju: ako uspete da pređete rastojanje između Nikolajeva i Hersona brzinom munje, a zatim se učvrstite u urbanim sredinama i borite se tamo.

Novinar i bloger Jurij Podoljaka izrazio je mišljenje, da u bilo kom drugom scenariju ukrajinske trupe nemaju šanse.

„Ako ruska artiljerija i avijacija uspeju da potisnu ukrajinsku ofanzivu na maršu, to će biti poraz“, rekao je ekspert, prenosi Pravda.ru.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nedavno su se proširile informacije da je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni izvestio šefa zemlje Vladimira Zelenskog, o nespremnosti ukrajinskih jedinica za napad na Herson, jer se udari po mostovima nisu opravdali.

Na osnovu izjava Podoljakija, za Kijev je nastala pat pozicija.

Ali ukrajinske trupe će jednostavno morati da naprave ofanzivu u ovom pravcu.

Situacija sve više podseća na Kursku bitku, kada je Treći rajh, posle poraza kod Staljingrada, nemajući drugog načina da dobije rat, pokušao da krene u kontraofanzivu kod Kurska, gde je nacistička vojska potpuno poražena, rezimirao je novinar.

Kako je ranije preneo Javni servis Novosti, izjave kijevskih vlasti o navodnom protivudaru na Herson pokušaj su da se skrene pažnja Oružanih snaga Rusije (Oružanih snaga RF) kako bi se snage koncentrisale u drugom pravcu.

Takvo upozorenje izneo je vojni stručnjak časopisa Arsenal otadžbine Aleksej Leonkov.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …