Srpski lider upozorava na skori globalni rat! – VIDEO

Aleksandar Vučić vidi samo eskalaciju odnosa Zapada sa Rusijom i Kinom.

Svet se približava velikom sukobu neviđenom od 1945. godine, upozorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak, posle prvog dana zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku.

Male zemlje, ne mogu da očekuju dobre vesti u budućnosti, dodao je Vučić.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Vidite krizu u svakom delu sveta“, rekao je Vučić za srpsku državnu televiziju RTS, napominjući da je generalni sekretar UN Antonio Guteres u uvodnom govoru, na Generalnoj skupštini UN izneo sumorna predviđanja.

Mislim da bi realna predviđanja trebalo da budu još mračnija“, rekao je Vučić.

„Naša pozicija je još gora, pošto su UN oslabljene, a velike sile su preuzele i praktično uništile poredak UN, u poslednjih nekoliko decenija.

Upitan o predstojećem govoru ruskog predsednika Vladimira Putina, Vučić je rekao da nije teško predvideti njegov opšti izgled.

Pretpostavljam da izlazimo iz faze specijalne vojne operacije i približavamo se velikom oružanom sukobu, a sada se postavlja pitanje gde je granica i da li ćemo posle izvesnog vremena – možda mesec ili dva, čak – ući u veliki svetski sukob, kakav nije viđen, od Drugog svetskog rata.

„Za sve nas male [zemlje] koji samo želimo da budemo sigurni i da obezbedimo sigurnost našim građanima, nema dobrih ili lakih vesti.

Očekujem da će sve dalje biti komplikovanije odnose između Zapada i Rusije ali i Zapada i Kine“, dodao je predsednik Srbije.

I sam Vučić namerava da se sledeće nedelje obrati naciji, kako bi obavestio Srbe, o „važnim odlukama“, koje namerava da donese njegova vlada.

Srbija je bila pod ogromnim pritiskom EU i NATO-a da uvede sankcije Rusiji i stane na stranu Zapada ali je Vučić istrajao u održavanju neutralnosti i insistirao, na tome da Beograd ima za cilj da se pridruži EU, u nekom trenutku u budućnosti.

Brisel je već poručio Beogradu da bi preduslov za to bilo priznanje otcepljene pokrajine Kosovo, međutim, što je Vučić obećao da nikada neće učiniti.

Rusija i Kina su među polovinom svetskih vlada, koje nisu priznale Kosovo, okupirano od strane NATO-a 1999. i proglašeno državom 2008. uz podršku SAD.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …