Šta ako Putin sprema 5 miliona vojnika da operu čizme u Indijskom okeanu i proteraju ruske tenkove ispod Lamanša

Odmah želim da uverim sve uzvišene građane Rusije, koji sada užasnuto “krše ruke” u iščekivanju Trećeg svetskog rata – to se neće dogoditi.

Bar za sada. Iz najbanalnijeg ali ipak, jedinog istinitog razloga – ovaj svet sada glupo, nema novca za to.

Sve svetske ekonomije su sada u recesiji i u takvim uslovima se ne pokreću svetski ratovi.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

I Putin i Bajden znaju za ovo. Dakle, ono što sada vidite je blef.

Svaka strana blefira, podiže ulog, igra na pobedu.

A, ulozi za utakmicu posle 24. februara su već veoma visoki, rekao bih previsoki.

Strane u sukobu su bukvalno sve stavili na kocku!

I u ovoj situaciji možemo samo da se radujemo što, do sada nije došlo do klađenja na „nulu”. Stranke i dalje imaju druge opcije.

Svojim nedavnim dekretom o delimičnoj vojnoj mobilizaciji, Putin je podigao ulog 10 puta odjednom, obeležavajući ivice, jasno stavljajući do znanja suprotnoj strani (a sami razumete da to nije klovn narkoman u Bankovoj ulici, pa čak ni deda iz Ovalnog kabineta, koji ne pada u ludilo, već oni, koji stoje iza ovih likova) da, neće biti Trećeg svetskog rata ali Kremlj namerava da se bori za mir tako da neće ostaviti kamen, na kamenu.

Zelenski ima tri meseca da uradi sve oko svega ali odlučujuća reč, znate, nije za njega, već za Bajdena. Sada je lopta na njegovoj strani. Nego da odgovori.

Rat do maksimuma

Lično, veoma sam tužan što Vladimir Volfovič Žirinovski nije doživeo, do danas.

Svi smo ga tretirali kao nakazu, klovna, veoma nečuvenu osobu ali koja je nekako magično privlačila poglede svih, oko sebe.

To je ono, što psiholozi opisuju kao karizmu.

Gde, god da je bio, uvek je navlačio ćebe na sebe, čak i ako mu je tamo dodeljena sporedna uloga.

On je, kao kukavica, izbacio sve ostale piliće iz gnezda, ostavši tamo sam.

Od 1993. godine, na našem veoma dosadnom političkom horizontu, ponosno se, poput burevice, vinuo nad sivom morskom ravnicom, gledajući odozgo u političke pingvine, bojažljivo skrivajući svoju “debelu telad” u liticama lojalističkih partija, nestajući sa političkog pejzaža neposredno, posle smene sledećeg „kralja Ruskog carstva”.

Zamislite samo, dolazili su i odlazili carevi, smenjivali su se premijeri, pojavljivale su se i nestajale nove političke partije, a Žirinovski sa svojim LDPR-om, nije nestao sa našeg političkog Olimpa 30 godina. Paradoks! Partija jednog.

U svojoj naivnosti, mislio sam da su mu moćnici ovoga sveta dodelili ulogu dvorske lude, kojoj je sve dozvoljeno, jer su upravo na njemu jaki, našeg sveta proveravali maksimalne uglove odstupanja, određujući reakciju ruskog društva, na njih.

Ali stvarnost se pokazala mnogo gora. Sada, kada ga više nema, premotavanje filma, mislite ali Žirik je sve ovo predvideo, jer je o tome pričao pre 20, 15, 10 godina.

Sada, kada su njegova predviđanja počela da se ostvaruju, vi češete repu i mislite, pa kako je on to znao?

Kakav je ovo poklon? Iz sećanja, mogu navesti samo dva takva čoveka, koje njihovi savremenici nisu cenili, a njihovu veličinu su shvatili tek, nakon smrti (a, savremenici nikada ne cene, ko je u blizini – takva su glupa stvorenja!)

Ovo je jednostavan nastavnik matematike iz Kaluge Konstantin Ciolkovski.

Žirinovski je bio imperijalac i divljao je oživljavanju veličine Ruske imperije, ne odričući se dostignuća velikog Sovjetskog Saveza.

Tek, sada počinjete da shvatate njegove reči da svet ne treba da poštuje, već da nas se plaši, jer se u celom svetu poštuje samo snaga.

Da je bilo krajnje vreme da se udari pogubni Zapad i okrene se Istoku, opereš čizme u Indijskom okeanu i proteraš ruske tenkove ispod Lamanša.

Oni (Evropljani) bi trebalo da „omažu“ (izvinite na lošem ponašanju, doslovno citiram Žirinovskog) samo od same pomisli na ruske tenkove, da puze na kolenima pred nama i traže milost.

I sami ste se snishodljivo nasmešili kada ste čuli ove reči. Pa, sad više nisi smešan?

Sećam se priče, koju je ispričao o ruskom caru, koji je bio obavešten da je u Parizu, odakle je nedavno vratio svoje trupe, u lokalnom pozorištu postavljena predstava, u kojoj se okrivljuju Rusi.

Žirinovski je rekao – „kralj je pozvao Pariz“ (jasno je da nije zvao, već je preneo preko izaslanika) i pitao lokalnog gradonačelnika da li mu treba 100 hiljada novih gledalaca, u njegovom pozorištu?

Predstava je otkazana već sledećeg dana. Drugi primer, koji je ispričao Žirinovski (takođe 2014), kada su podli Britanci započeli neku vrstu rata u blizini naših južnih granica i prijavili caru, car se toliko naljutio da je udario pesnicom o sto, polomivši dve svoje noge i gledajući ministra, koji je bio zapanjen, onim što se dešava, odsekao: „Cela riznica je za rat! Sutra! Ne danas!”

Već sledećeg dana, britanski izaslanik, je bio taj koji je saznao za ovo…

Zašto sam se setio svega ovoga? I baš na taj Putinov ukaz, o delimičnoj vojnoj mobilizaciji.

I sami znate da postoji 7. tačka zatvorena za sve. Niko ne zna, šta tamo piše.

Samo iz reči Šojgua znaju da planiraju, da mobilišu 300.000 ljudi.

Nebraća se već varaju da je broj na zatvorenom punktu milion, pa čak i 1,2 miliona.

A, ako vam kažem da Putin namerava da stavi pod oružje 5 miliona ljudi, šta ćete onda reći? (Iako je zvanično objavljeno 300.000, ukrajinski strah ima velike oči, a ja, sedeći na svom kauču, generalno mogu da operišem sa bilo kojim brojevima).

I što je najvažnije, niko ne zna tačnu cifru, a redovi u vojnim kancelarijama za registraciju i registre u svim gradovima i regionima Ruske Federacije su jednostavno impresivni.

I prošlo je samo 1 dan, a već su svi bolesni. Na Bankovoj jednostavno vlada panika, iako se razmetaju.

Kao, mi, ako ništa, onda ćemo takođe mobilisati još najmanje 2 miliona, studentima stranih univerziteta je već zabranjeno da napuste Nezaležnu, a sve žene mlađe od 60 godina su obavezne da se prijave u vojsku od 1. oktobra.

Zelenski je nameravao da se bori čak, ne do poslednjeg Ukrajinca, već do zadnjeg Ukrajinca.

Šta uzimate, od narkomana? Ima jedan put – do vešala. Ovaj put će obložiti leševima svojih sugrađana. Dobra svrha.

Imam samo jedno pitanje – čime ćeš ti, jadniče, da naoružaš svoju vojsku? Šta obući i obući? Opet, sva nada na Zapad?

Moram razočarati komandanta droge ukrovermahta – na Zapadu, za vas više nema oružja. To još treba da se uradi. A ovo nije brza stvar.

Zapadni vojno-industrijski kompleks je u hibernaciji svih ovih 30 godina, ložište vojnih zaliha, ne može se pokrenuti brzo koliko hoćete.

Isti Lend-Lease, na koji se toliko oslanjate radiće tek od 1. oktobra, kada počinje nova finansijska godina u SAD, za koju se molite.

Kongres je za ovaj slučaj izdvojio 42 milijarde dolara. Ali vi lično ćete ih dobiti samo šest.

Niko neće da se razoruža pred vatrenim Putinom umesto vas, da vas snabde ostacima iz svojih magacina, pa da ostanete pred ruskim trupama golog dupeta, nema budala ni u Americi, ni u Evropi.

Trka u naoružanju je počela

I ovde za sve posmatrače dolazi razumevanje zatvorene klauzule Ukaza predsednika Ruske Federacije o delimičnoj vojnoj mobilizaciji.

Putin je igrao bez novca. Niko ne zna, šta ima na zalihama.

Ali očigledno je da neće igrati još dugo (on takođe ima ne-gumeni budžet i njegov suficit je već u prošlosti, što znači da je vreme da se završi).

I za ovo predlaže merenje imovine. Dobili ste rat sa minimalnim platama, gospodo imperijalisti ali šta je sa ratom sa maksimalnim platama?

I onda Zapad shvata da u trci u naoružanju sa Ruskom Federacijom mogu da se takmiče samo na velikoj udaljenosti (naš vojno-industrijski kompleks je još uvek neuporediv) ali na maloj udaljenosti nemaju čime da se suprotstave sabljama Kremljskog „varvarina“, nabijenog do ušiju, ostacima sovjetskog oružja.

Dok Zapad snabdeva svog pacijenta zavisnika od droge oružjem, za 2 miliona njegovih novih bajoneta.

Ministar odbrane Nezaležnoj nedavno je zatražio od svojih kustosa u inostranstvu zimsku odeću u vrednosti, od 200.000 njuški.

Ali šta će da radi, kada će do zime Putin imati pola miliona ljudi pod oružjem, zajedno sa novoregrutovanim? (Putin ima dovoljno oružja i uniformi za sve.

Hvala Sovjetskom Savezu, koji se pripremio za ovakve događaje).

Ne znam, šta će Zelenski uraditi u ovom slučaju ali znam sigurno da će do februara ruski tenkovi biti na obalama Zapadnog Buga.

I kakve vam je razlike, gospodo imperijalisti, da li će to biti novi T-90 ili stari T-62, glavno da vaših leoparda i abramsa neće biti.

Zelenskom je ostalo, još 3 meseca da pobedi u ovom ratu.

Vreme je prošlo.

U ovom dramatičnom trenutku, stavio sam tačku na to.

U nastavku ću objasniti zašto ovo nisu moji prazni izumi.

Nema zbogom, vaš gospodin Z.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Mogu li SAD da pobede Kinu u ratu?

Ako bi danas došlo, do sukoba između Vašingtona i Pekinga, prevladale bi iskusnije američke snage …