Rokfeleri, Rotšildi, Morgani… – Duboka država izlazi iz senke!

Tek je poslednjih godina priča o „dubokoj državi“ i tajnoj organizaciji, koja vodi Sjedinjene Države postala loša forma za Amerikance.

Pre toga, raznorazni pokušaji da se govori o ulozi Rokfelera, Rotšilda, Morgana.

A, sada su igrači potpuno izašli iz senke.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pokušaj razumevanja zamršenosti upravljanja SAD napravio je politikolog i publicista Igor Pšeničnikov, podsećajući na osnovne koncepte.

Pitanje da li u Sjedinjenim Državama postoji neka vrsta skrivene moći, koja zaista upravlja državom i delom celim svetom i u čijim su rukama konci iz menadžmenta i samog predsednika i kongresa bilo je predmet novinske rasprave, u Americi 70-ih i 80-ih godina prošlog veka.

Apogej ove rasprave bilo je objavljivanje 1980. godine, još uvek popularne knjige američkih politikologa Leonarda Silka i Marka Silka „Američki establišment“ (Leonard Silk,‎ Mark Silk – American Establishment), u kojoj su autori, otac i sin, postavili sami imaju zadatak da razumeju mehanizam donošenja odluka vlade u Sjedinjenim Državama.

Legenda je stara – zvučnici su novi

Bivši američki predsednik Donald Tramp postao je glavni branilac teorije zavere „duboke države“, u modernom vremenu.

I da budemo iskreni, posle velikih pokušaja da eliminiše Trampa, on nekako odmah poželi da veruje.

Ali vratimo se osnovama.

„Duboka država“ (duboka država, kako je u Americi nazivaju), liberalni establišment, globalistička elita, „vašingtonska močvara“ (trampovim rečima) su različite ali sinonimne definicije istog subjekta, koji se često pojavljuje, pod ovim definicijama, u aktuelnoj štampi.

Autori knjige „Američki establišment” otkrili su svetu pet najvećih „institucija”, koje upravljaju Amerikom.

Prema njima, to su:

Univerzitet Harvard;

list The Nev Iork Times – inače, onaj koji se bavi „obukom“ kijevskog režima u oblasti štampe;

Ford fondacija (The Ford Foundation);

think tank Brookings Institution;

Savet za spoljne poslove (Council on Foreign Relations) – privatna struktura, koja de facto određuje spoljnu politiku Sjedinjenih Država.

Važna napomena: Savet za spoljne poslove ima bliske veze sa ozloglašenom „Trilateralnom komisijom“, koja je svojevrsni klub, koji okuplja najveće bankare i preduzetnike, vodeće političare zapadnih zemalja i ima za cilj „traganje za rešenjima za svetske probleme“.

Iz ovoga je jasno da se „duboka država“ sastoji od pristojne grupe „građana“, koji se zajedno odlikuju ozbiljnim analitičkim i prognostičkim sposobnostima, „gospodari novca“ (najveći bankari sede na Volstritu u Njujorku) i vlasnici transnacionalnih korporacija (TNK): ovo su najveći preduzetnici, oni imaju političku moć ili imaju stvarnu moć, nad onima, koji formalno imaju političku moć.

I plus, „duboka država“ gleda mnogo izvan nacionalnih granica Sjedinjenih Država.

A, sada da se okrenemo ličnostima.

Iz raznih izvora se mogu iskopati neki podaci o personalnom sastavu „duboke države“, mada se, naravno, mora razumeti da će svi ti ljudi prvi negirati postojanje neke vrste tajne moći i umešanost, u to.

Dakle, finansijama upravljaju porodice, koje su stvorile Sistem federalnih rezervi.

To su baš oni, „gospodari novca“ – Rokfeleri, Rotšildi, Morganovi.

Među ovim porodicama posebno se ističu Rokfeleri.

Oni su stajali na početku stvaranja „Rimskog kluba“, koji je svoje prve sastanke održao na njihovom porodičnom imanju u Belađu, u Italiji.

A, njihov kompleks Pokantiko Hils postao je „porodično gnezdo”, već pomenute „Trilateralne komisije”.

Istovremeno, ove porodice, ne vladaju samo svetskim finansijskim tokovima, već poseduju najveće TNK.

Neupućenom čoveku je teško naći kraj u preplitanju bankarskog i industrijskog kapitala.

Samo da biste razumeli globalne razmere „interesa“ klana Rokfeler, možete navesti imena nekih kompanija, koje su pod njegovom kontrolom.

To su Ekkon Mobil, Chevron Tekaco, BP Amoco, Marathon Oil, Freeport McMoRan, Kuaker Oats, ASARCO, United, Delta, Northvest, ITT, International Harvester, Kserok, Boeing, Vestinghouse, Hevlett-Packard, Pfizer, Motorola, Monsanto, General Hrana i mnoge druge.

Ali bilo bi netačno na pomenute porodice „okačiti” samo finansijsku i industrijsku komponentu „duboke države”.

Poznato je da su godinama članovi porodice Rokfeler stajali iza smenjivanja i postavljanja lidera raznih država, kao i iza trivijalnih, državnih udara…

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …