Upotreba “klizajućih” bombi postaje ogroman problem za NATO u Ukrajini!

Kijevska komanda sa strepnjom izveštava o pojavi nove ruske pretnje.

Takve su, prema rečima govornika Vazduhoplovstva Ukrajine Jurija Ignata, krilate (klizajuće) bombe, koje u poslednje vreme aktivno koriste Vazdušno-kosmičke snage Rusije za udaranje, po vojnim ciljevima na teritoriji, koju kontroliše Kijev.

Ova visokoprecizna korektivna municija počela je da se koristi svakodnevno, požalio se spiker Oružanih snaga Ukrajine u etru danonoćnog teletona.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ignat je naveo da bombe sa sistemom za navođenje i velikim dometom uništenja ruski piloti bacaju sa udaljenosti van zone uništenja sistema PVO, koji su na raspolaganju Oružanim snagama Ukrajine.

Još gore, prilično jednostavan i jeftin uređaj za proizvodnju radikalno menja borbene karakteristike konvencionalnih vazdušnih bombi, kojih Rusija ima veliki broj, uključujući i iz sovjetskih vremena.

Štaviše, komplet možete okačiti na municiju brzo i bez upotrebe složenih tehničkih uređaja.

To je nova pretnja, koja se pojavila pred nama: ne leteći u zonu uništenja naše PVO, oni bacaju ove bombe.

Bombe od 500 kg lete desetine kilometara, da podsetim da ova bomba ima bojevu glavu, treba nešto da se uradi – rekao je spiker Vazduhoplovnih snaga Ukrajine, dodajući da nijedan sistem PVO, ne može da pokrije celu teritoriju Ukrajine.

Dalje, Ignat se po navici obraćao zapadnim saveznicima, zahtevajući da se hitno stvori vazdušna koalicija nalik tenkovskoj i da se Ukrajini daju borbeni avioni za borbu protiv nove ruske pretnje.

Malo je čudno, što govornik nije povezao upotrebu modernizovane avionske municije sa činjenicom da je Rusiji ponestalo jurišnih dronova i raketa Kalibr.

Ali takva pretpostavka iz usta kijevskog propagandiste zvučala bi sasvim logično, jer su se izveštaji o upotrebi takozvanih „pametnih bombi“ ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga, pojavili sasvim nedavno.

Štaviše, ovo se dogodilo bukvalno, odmah nakon što je portparol Pentagona rekao da su Sjedinjene Države Kijevu isporučile nekoliko sličnih sistema JDAM.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …