Đukanović: Pristao bih da branim osumnjičene za ubistva, kod Mladenovca i na Vračaru

Poslanik SNS i advokat Vladimir Đukanović spreman je, bez trunke razmišljanja, da brani osumnjičene za masovna ubistva, kod Mladenovca i u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

On je to napisao na svom Tviter nalogu.

„Više njih me pitalo da li bih pristao da branim U. B. iz Mladenovca ili K. K. Bez trunke razmišljanja, pristao bih.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Posao advokata i njegova profesionalna dužnost je da pruži najbolju moguću odbranu i da bude uz svog branjenika čak i kada je osuda javnosti toliko snažna i svakako opravdana.

Nikada ne pristajem na nečiju osudu pre suda i uvek ću se boriti da se poštuje pretpostavka nevinosti, čak i kada je sve očigledno.

To je posao advokata“, zaključio je on.

Na konstataciju jedne od korisnica Tvitera da je to posao advokata ali da joj nije jasno, kako se može braniti nešto što se ne može odbraniti, gde je sve više nego očigledno i gde opravdanja nema, odgovorio je da ne brani delo nego čoveka.

Podsetimo, Đukanović zastupa Dijanu Hrkalović, bivšu državnu sekretarku MUP, koja se sumnjiči da je uticala da se tužilaštvu ne dostave na vreme izveštaji o veštačenju telefona Veljka Belivuka u predmetu “ubistva na šinama”, kao i da je stavila na “fiktivne mere” nadzora kriminalca Darka Eleka, kako bi ga zaštitila od stvarne istrage.

On zastupa i Predraga Koluviju, optuženog za proizvodnju i promet 1,6 tona kanabisa.

Podsetimo, tokom prošle nedelje učenik osnovne škole Vladislav Ribnikar hapšen je pod sumnjom da je ubio devetoro i ranio sedmoro ljudi, a uhapšen je i mladić pod sumnjom da je kod Mladenovca ubio osmoro i ranio 14 ljudi.

Danas

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …