SAD traže bezuslovno oslobađanje trojice uhapšenih, do zuba naoružanih terorista, obučenih u uniformu tzv. kosovske policije!

SAD veruju da Kosovo i Srbija moraju da preduzmu hitne korake da deeskaliraju tenzije, što obuhvata i bezuslovno oslobađanje tri uhapšena kosovska policajca, saopšteno je iz Stejt departmenta.

„Verujemo da bi obe strane trebalo da bez odlaganja primene plan Evropske unije od tri tačke.

U okviru toga, premijer (Kosova Aljbin) Kurti i njegova vlada moraju da osiguraju da izabrani gradonačelnici obavljaju tranzicione dužnosti sa alternativnih lokacija i povuku policijske snage.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nastavljamo da osuđujemo neprihvatljivo nasilje na pripadnike KFOR-a, policiju i novinare“, rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler na konferenciji za novinare.

Miler je rekao da su SAD i dalje angažovane po ovom pitanju, i u direktnom kontaktu sa obe strane, kao i sa američkim partnerima u regionu, prenosi Glas Amerike.

„Sekretar (Entoni) Blinken je razgovarao sa partnerima u regionu o ovome, savetnik (Derek) Šole je imao direktne razgovore, kao i drugi u Stejt departmentu“, rekao je Miler.

Nije međutim želeo da govori o mogućim akcijama koje bi SAD preduzele, uključujući i sankcije.

„Naš fokus je da obema stranama stavimo do znanja da očekujemo da preduzmu hitne korake da smanje tenzije i primene plan EU“, istakao je Miler.

Beta

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …