Vlada SAD zahteva od Srbije da odmah oslobodi trojicu terorista u uniformama tzv. kosovske policije!

Vlada Sjedinjenih Američkih Država zatražila je danas od Srbije da odmah oslobodi trojicu kosovskih policajaca.

„Pozivamo predsednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da odmah i bezuslovno oslobode trojicu kosovskih policajca, koji su pritvoreni 14. juna.

Njihovo hapšenje i pritvaranje po lažnih optužbama pogoršalo je već napetu situaciju“, naveo je u saopštenju portparol Stejt departmenta Metju Miler, prenosi Glas Amerike.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Miler je ponovo pozvao Srbiju i Kosovo da primene plan Evropske unije od tri tačke i da se „bez odlaganja vrate dijalogu, uz posredovanje EU“.

Miler je i u četvrtak, u odgovoru na pitanja novinara, poručio da obe strane moraju da preduzmu hitne korake da deeskaliraju tenzije, što obuhvata i bezuslovno oslobađanje kosovskih policajaca.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar rekao je na onlajn brifingu u petak da SAD pažljivo prate situaciju sa uhapšenim kosovskim policajcima i da prikupljaju sve činjenice ali da je jasno da oni nisu imali nameru da se nađu u Srbiji.

FoNet

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vojni ekspert: Ruske trupe napreduju, ka Kramatorsku!

Situacija za ukrajinske trupe na ratištu se pogoršava, izjavio je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar …