Haos u SAD! U pucnjavi ubijen muškarac! Pretnje smrću Bajdenu – FBI na nogama!

Muškarac iz Jute upucan je i ubijen tokom racije FBI-ja u sredu rano ujutro, potvrdio je FBI.

Racija se odigrala u vezi sa istragom o navodnim pretnjama predsedniku Džo Bajdenu i drugim političkim zvaničnicima, kažu dvojica zvaničnika upućena u slučaj.

Jedan od zvaničnika rekao je za ABC News da je istraga počela u aprilu, a da je FBI američku tajnu službu obavestio u junu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pored pretećih postova, muškarac koji je bio pod istragom na internetu je sugerisao, kako zvaničnik navodi, i da planira da preduzme i fizičku akciju.

Pretnje su ocenjene kao “verodostojne”, a FBI u Salt Lejk Sitiju saopštio je da se pucnjava dogodila oko 6:15 ujutro po lokalnom vremenu, dok su specijalni agenti pokušali da uruče naloge za hapšenje i pretres u jednoj rezidenciji u Provu.

“FBI veoma ozbiljno shvata sve incidente sa pucnjavom u kojima su učestvovali naši agenti ili članovi operativne grupe. U skladu sa politikom FBI-ja, incident sa pucnjavom je pod kontrolom našeg inspekcijskog odeljenja.

Pošto je istraga u toku, više detelja ne možemo otkriti”, navodi se u saopštenju FBI.

Preminuli osumnjičeni je Kreg Robertson, kako se saznaje iz više izvora i federalnoj žalbi koju je dobio ABC News.

Robertson se suočavao sa tri tačke optužnice, prema tužbi – međudržavnim pretnjama, pretnjama predsedniku i uticanjem, ometanjem i odmazdom protiv federalnih policajaca pretnjom.

Tužba uključuje i brojne objave na društvenim mrežama za koje se veruje da ih je Robertson objavio preteći da će ubiti Bajdena i potpredsednicu Kamalu Haris, kao i nekoliko zvaničnika uključenih u krivično gonjenje bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Visoko osoblje obavestilo je Bajdena o incidentu u sredu ujutro, rekao je zvaničnik Bele kuće za ABC News.

Portparol američke tajne službe rekao je da je agencija upoznata sa istragom FBI-ja “u kojoj je uključena osoba u Juti koja je izlagala pretnje zaštićenoj tajnoj službi” i uputila sva pitanja FBI-ju.

Kurir

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …