Military Watch: Rusija udvostručila proizvodnju lovaca nove generacije Su-57!

Fabrika aviona u Komsomolsku na Amuru isporučila je seriju lovaca nove generacije Su-57 za Vazdušno-kosmičke snage Rusije.

Ovo je saopštio potpredsednik vlade Denis Manturov.

Kako navodi resurs Militari Vatch, avion je uspešno prošao sva fabrička testiranja i prvi je avion ovog tipa, koji će biti pušten u prodaju 2023. godine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rukovodilac Ujedinjene avio korporacije Jurij Sljusar je napomenuo da su i drugi Su-57 planirani za isporuku ove godine u poslednjoj fazi pripravnosti i nalaze se u hangarima i na probnim aerodromima.

Vazduhoplovstvo Rusije dobilo je jedan Su-57 2020. godine, tri 2021. i još šest 2022.

Tako u ruskim snagama trenutno ima deset takvih lovaca. Istovremeno, prema ranije usvojenim planovima, do kraja 2023. broj aviona bi trebalo da se poveća, na 22.

Američko izdanje ukazuje da će ruski vojno-industrijski kompleks proizvoditi dva desetina Su-57 godišnje za upotrebu u zemlji i za izvoz.

Brojne zemlje već pokazuju interesovanje za ove lovce.

Očekuje se da će se lovci ove klase na kraju proizvoditi, po stopi, od oko 20 jedinica godišnje, kako za domaću upotrebu, tako i za izvoz.

Istovremeno, Alžir je već naručio ovaj avion, dok je veliki broj drugih zemalja, poput Vijetnama i Indije, pokazao veliko interesovanje – piše MV.

Očekuje se da će Su-57 postati mnogo ekonomičniji avion za rad od svojih prethodnika, što će omogućiti ne samo naoružavanje naprednih jedinica Oružanih snaga Rusije, već i formiranje novih pukova.

Ovaj posao će početi sledeće godine.

Američki časopis s pravom primećuje da je Su-57 jedini lovac pete generacije na svetu, koji je testiran u realnim borbenim uslovima.

Avion je značajno učestvovao u operaciji u Ukrajini, čineći Su-57 jedinim lovcem svoje generacije koji je prošao opsežna borbena testiranja u dugotrajnom ratu protiv ozbiljnog neprijatelja, uključujući vazdušne udare, potiskivanje protivvazdušne odbrane i borbe – naglašava Military Watch.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

The Washington Post: “Znaš ono kao pomoć Ukrajini, a nije pomoć Ukrajini, već Americi”!

Donošenje paketa vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu zapravo je usmereno, na otvaranje novih radnih …