Defense News: Pentagonu nedostaju granate i bombe za buduće sukobe !

Sjedinjene Države će morati da reše problem sa nedostatkom gotovo svih vrsta municije, pre nego što se umešaju u sukob sa Kinom, piše Defense News.

Da bi to ilustrovali, dat je primer artiljerijskih granata kalibra 155 mm, čije su velike zalihe poklonjene Ukrajini i Izraelu.

Ukrajina troši 110.000 granata od 155 mm mesečno, sa navedenim minimalnim potrebama, od 356.000 granata i željenim zahtevom od 594.000.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Čak i nakon udvostručenja proizvodnje čaura, Sjedinjene Države proizvode samo 28.000 čaura mesečno.

To znači da tekući troškovi Ukrajine premašuju mesečnu proizvodnju u Sjedinjenim Državama za približno 3,6 puta – stoji u članku Defense News.

I ne radi se samo o čaurama. Tako je Pentagon 2022. godine kupio manje avionskih bombi, nego što Izrael potroši, tokom šest dana sukoba u Gazi.

Godišnje nabavke krstarećih raketa Tomahavk i torpeda MK 48 za pomorske snage, kako se navodi u publikaciji izvora, „katastrofalno ne zadovoljavaju potrebe flote“.

Ratne igre su više puta pokazale da će SAD ostati, bez kritične municije samo osam dana, nakon početka punog sukoba sa Kinom oko Tajvana – kaže Defense News.

Za Vašington preti direktno ili indirektno učešće u tri sukoba odjednom – ukrajinskom, bliskoistočnom i u budućnosti, pacifičkom.

Štaviše, ovo poslednje može da izrazi ne Tajvan, već, na primer, Koreja.

To znači da Vašington sada treba da preduzme mere za popunu svog arsenala, navodi se u publikaciji Defense News.

Konkretno, u tekstu se predlaže korišćenje dugoročnih ugovora o kupovini, koji će poslati signal industriji da se može ulagati u odgovarajuću proizvodnu bazu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …