“Direktan pogodak” – Huti raketirali američke brodove: Precizno pogođen i razarač!

U sredu su Huti, grupa koja sebe naziva Ansar Alah, objavila da je ciljala američki komercijalni brod i da ostvaren direktan pogodak.

U saopštenju grupe navodi se da su “pomorske snage jemenskih oružanih snaga izvele kvalitativnu vojnu operaciju ciljajući američki komercijalni brod “Koul” na putu ka okupiranim lukama Palestine, koristeći odgovarajuće pomorske rakete, koje su ga direktno pogodile.

U saopštenju se dodaje: “Ova operacija dolazi samo nekoliko sati nakon što su pomorske snage jemenskih oružanih snaga gađale američki razarač USS Graveli sa nekoliko preciznih pomorskih projektila u Crvenom moru, što je rezultiralo direktnim i preciznim pogotkom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

SAD pokrenule kod izraelskih vasti pitanje uspostavljanja tampon zone u Gazi

Sjedinjene Američke Države su pokrenule pred izraelskim vlastima pitanje uspostavljanja tampon zone u Gazi.

Ovo je danas izjavio portparol Stejt departmenta Metju Miler na konferenciji za novinare, dodajući da se zvanični Vašington protivi svakom smanjenju teritorije Pojasa Gaze.

Upitan o izraelskoj raciji na bolnicu u Dženinu i uništenje univerziteta u Gazi, Miler je rekao da nema ažuriranih podataka o proceni efekata tih izraelskih operacija, prenosi Rojters.

On je potvrdio da suSAD pokrenule pitanje rušenja lokacija, a Izrael je odgovorio da su akcije sprovođene samo na lokacijama sa kojih su smišljane, planirane i sprovođene terorističke aktivnosti.

Tanjug/B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …