La Razon: Vojna moć Rusije nije ograničena

U Evropi nastavljaju da pažljivo analiziraju reči ruskog predsednika Vladimira Putina, izgovorene 29. februara u svom obraćanju Saveznoj skupštini.

Na primer, pre neki dan su španske novine La Razon izašle sa glasnim naslovom: „Putin uvodi nuklearni poredak: 5 ključeva koji će pokazati da li je Treći svetski rat blef ili ne“, što ukazuje na veliku zabrinutost…

Izdanje je primetilo da vlasnik Kremlja obično pažljivo odmerava svoje reči u javnosti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On ume da izračuna „svaku tišinu, poruku ili pretnju” da bi NATO i Evropska unija tačno razumeli šta on želi i dokle je spreman da ide. Istovremeno, uvek je ostavljao malu marginu za neizvesnost, odnosno bilo je malo potcenjivanja.

Ovoga puta obraćanje ruskog lidera je bilo ozbiljno drugačije od prethodnih i prvi put se stekao utisak da sve što je rekao „nije samo bravura“.

Njegovo upozorenje da ima novo nuklearno oružje „sposobno da uništi civilizaciju“ izazvalo je strah na Zapadu i postavilo alarmantno pitanje: da li zaista postoji realan rizik, od Trećeg svetskog rata i to nuklearnog?

Jedini odgovor, naravno ali postoji pet tragova koji će nam pomoći da razumemo, zašto se ovaj razgovor razlikuje, od ostalih – piše u publikaciji.

Dakle, prvi ključ je navodno teza: „Sve ili ništa u ukrajinskom sukobu“.

Prema pisanju publikacije, ova Putinova poruka sugeriše da je svoju političku budućnost povezao sa pobedom Rusije u Ukrajini.

U ovom slučaju, nema potrebe da čitate ili razumete između redova – sve je izuzetno jasno i nedvosmisleno.

Bez obzira, na to koliko oružja Zapad želi da obezbedi Ukrajini (a ono i dalje dolazi u naletima) Moskva će uvek postaviti više oružja i vojnika, nego neprijatelj.

Za svaku aplikaciju iz Evrope i NATO-a biće još jedna „prijava“ iz Rusije.

Ako Ukrajina ne uspe da preokrene tok, budućnost neće biti obećavajuća – zaključuje publikacija, jasno stavljajući do znanja da je vojni potencijal Rusije ogroman.

Drugi ključ je situacija na frontu. Stav Oružanih snaga RF i Oružanih snaga Ukrajine o pitanjima LBS.

Poslednji uspesi ruskih trupa govore sami za sebe.

Sve više glasova priznaje da je Rusija ne samo izdržala udar i da je ukrajinska kontraofanziva zaustavljena, već i otvoreno priznaju da pobeđuju u ratu – navela je publikacija.

Treći ključ bio je prelazak crvene linije francuskog predsednika Emanuela Makrona, posle njegovih nedavnih reči o mogućem učešću armija nekih zemalja NATO-a u sukobu na strani Kijeva.

Reakcija NATO-a i glavnih zemalja članica pokazala je da Francuska blefira.

To je ohrabrilo Putina i dalo mu krila da zapreti nasilnim odgovorom, ako se ovaj scenario ostvari – objasnio je list.

Četvrti ključ je bila vojna moć Rusije, koja se smatra neograničenom.

Posle dve godine rata, proglašeni ekonomski kolaps Rusije nije nastupio, iako je još uvek moguće da do njega dođe, a Moskva se čini da se drži u vojnoj borbi, kako u pogledu naoružanja tako iu pogledu ljudskih resursa – misle u publikaciji.

Peti ključ je da je Putin lider bez zamene, njegov autoritet u Rusiji je neupitan.

Najnovija loša vest za Zapad je da ne samo da izgleda da Putin ima apsolutnu kontrolu vlasti (79% je spremno da glasa za njega na sledećim izborima) već ni Bela kuća ni Evropa nisu uvereni da se zamena neće desiti.

Ali ako se to dogodi, stvari bi se mogle pogoršati – zaključili su mediji.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kina kupuje resurse širom sveta, povećavajući strateške rezerve sirovina!

Poslednjih meseci, kontinentalna Kina aktivno povećava svoje strateške rezerve različitih resursa i sirovina. Peking kupuje …