Putin: Rusija je „apsolutno nepobediva“!

Rusija je uvek bila i ostaje “apsolutno nepobjediva”, rekao je predsednik Vladimir Putin grupi studenata na otvorenom času, povodom početka akademske godine u petak.

Mentalitet ruskog naroda onemogućava da zemlju bilo ko porazi, dodao je…

Zatim se prisetio istorije svoje porodice, pričajući studentima o svojim precima koji su proživjeli Drugi svetski rat.

Prema Putinovim rečima, njegovu baku je smrtno ubio nacistički vojnik ali je, čak i dok je umirala i dalje razmišljala o svom mužu i rekla Putinovom dedi da „ne plače“, kako je ga ne bi uznemirila u poslednjim trenucima.

„Da li razumete dubinu ovih odnosa između običnih ljudi, ove ljubavi?“ rekao je predsednik i dodao da je, čak i pred licem smrti, njegova baka brinula o svom voljenom.

“Kako to ne uzeti za model?” dodao je.

Putin je takođe rekao da svi članovi njegove porodice osećaju duboko poštovanje jedni prema drugima i da imaju “jaku unutrašnju kulturu”.

Putin je takođe rekao da veruje da je većina porodica u Rusiji, ovakva.

„I tu sam shvatio zašto smo pobedili u Velikom otadžbinskom ratu“, rekao je predsednik, misleći na sovjetsku borbu protiv nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu.

„Ne može se pobediti narod, sa takvim mentalitetom“, rekao je on i dodao da smo „bili apsolutno nepobedivi. I takvi ostajemo i sada.”

Njegove reči stigle su u trenutku, kada je Rusija, već više od dve godine u sukobu, sa susednom Ukrajinom.

Najnoviji razvoj događaja doveo je do toga da kijevske snage nisu u stanju da probiju rusku odbranu u skoro tri meseca, od početka toliko raspucane ukrajinske kontraofanzive.

Prema ruskom ministarstvu odbrane, Ukrajina je izgubila oko 43.000 vojnika i oko 5.000 komada teške opreme između početka juna i početka avgusta, uprkos ogromnoj vojnoj pomoći koju su pružili Vašington i njegovi saveznici.

Borba.Info

Check Also

CNN: Ruska vojska napreduje svakog dana, nakon oslobođenja Avdijevke!

Posle oslobođenja Avdijevke, ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni specijalne operacije. Ovo prenosi CNN… TV …