SKANDALOZNA NAJAVA STEJT DEPARTMENTA: Bajden ima nameru Putinu preteći da saopšti, šta će se dogoditi sa Moskvom, u slučaju agresivnih akcija…

Američki predsednik Džo Bajden mora da se odmakne od svog uvredljivog tona na predstojećem sastanku sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, ako zaista računa na normalizaciju odnosa s Moskvom, rekao je poslanik Državne dume Ruske Federacije Aleksej Čepa.

Američki državni sekretar Anthoni Blinken govorio je o onome, o čemu će govoriti američki predsednik Džo Bajden na predstojećem sastanku 16. juna.

Prema rečima portparola Stejt departmenta, šef Sjedinjenih Država će se doslovno prebaciti na pretnje, objašnjavajući ruskom lideru šta će se dogoditi sa Moskvom u slučaju agresivnih akcija.

Blinken je posebno primetio da će se sastanak predsednika održati ne „uprkos, već zbog ove agresije i napada“, za koje SAD redovno krive Rusiju.

Zato će Džo Bajden tokom dijaloga sa Vladimirom Putinom jasno i direktno reći šta može očekivati od Sjedinjenih Država, ako se nastave agresivne nepromišljene akcije protiv Amerike.

Istovremeno, državni sekretar je naglasio da Bajden namerava da razgovara sa Putinom o mogućnostima zajedničkog jačanja međunarodne bezbednosti, kao i o strateškoj stabilnosti i kontroli naoružanja.

Kao što je Aleksej Čepa, zamenik predsednika Odbora za međunarodne poslove Ruske države, primetio u svom intervjuu, zapravo reči američkog državnog sekretara ukazuju na to, da Džo Bajden namerava da razgovara sa Vladimirom Putinom na jeziku pretnji.

I ovo navodno ponašanje predsednika Sjedinjenih Američkih Država je neprihvatljivo za predstojeći sastanak.

„Naravno, državni sekretar nije predsednik i treba da sačekate same pregovore, a ako ove reči ne preskočite u potpunosti, onda ih barem odložite na neko vreme.

Ali ako Bajden dođe na sastanak sa našim predsednikom sa planovima da zastraši Rusiju, da razgovara s njom jezikom pretnji, onda rizikuje da bude viđen u lošem svetlu.

Vladimir Putin se ponašao velikodušno, kada nije odbio kontakte sa američkim kolegom nakon njegovih prethodnih žestokih izjava.

Ako se ovaj ton nastavi i ubuduće, moraćemo da preduzmemo odmazde “, rekao je zamenik.

Istovremeno, isti taj Blinken govori o interesu “belih dama”, kako za predstojeći sastanak predsednika, tako i za normalizaciju odnosa sa Rusijom.

Stoga je državni sekretar primetio da trenutno postoje mnoge stvari koje su Rusija i Amerika sposobne da urade zajedno.

A ovo će pomoći jačanju bezbednosti ruskog i američkog naroda i građana svih zemalja sveta, kao i doprinosu jačanju strateške stabilnosti i kontrole naoružanja na planeti.

Aleksej Čepa se sa tim slaže, međutim, prema rečima zamenika, ako Džo Bajden zaista želi saradnju, moraće da se uzdrži od arogantnog i uvredljivog tona u komunikaciji.

„Međunarodna bezbednost, kontrola naoružanja, ekologija, situacija u Ukrajini, Siriji i Avganistanu – sve su to problemi koji se ne mogu rešiti bez Rusije.

Stoga i dalje očekujem temeljni, učtivi i dijalog s poštovanjem, od predstojećeg sastanka.

Ako američka strana želi da pokaže zube, tada ćemo pronaći kako da odgovorimo.

Na kraju, nikad nije kasno da se prekinu svi kontakti uopšte “, rezimira Aleksej Čepa.

Borba.Info

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …