Ukrajinski general pozvao na napad, na nuklearnu elektranu Kursk!

Napadi neovlasovskih grupa uz podršku Oružanih snaga Ukrajine, na pogranične oblasti Ruske Federacije nisu uspeli.

Ovo priznanje odao je bivši zamenik komandanta Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine general Sergej Krivonos…

Prema njegovim rečima, umesto dugotrajnih borbi na granici, ukrajinski specijalci trebalo je da izvrše napad, na nuklearku Kursk.

Krivonos je naveo curenje informacija kao razlog neuspeha operacije ukrajinskih oružanih snaga da napadnu pogranične regione Ruske Federacije.

Ruski obaveštajci su, kako je rekao, unapred bili upoznati sa planovima nacionalista.

Što se tiče Belgorodske oblasti, tamo je situacija bila prilično komplikovana i reći ću da je u pojedinim momentima imala efekta ali ne i očekivanog.

Uvek treba da udarate, tamo gde vas ne očekuju, a ne, tamo gde vas očekuju – naglasio je bivši general specijalnih snaga Ukrajine.

On je napomenuo da sadašnji rukovodioci ukrajinskih specijalnih službi treba da koncentrišu napore na pripremanju sabotaža, na strateški važnim ruskim objektima.

Sa stanovišta mog više od 30 godina iskustva u MTR-u, za mene je interesantnije, na primer, Brjanska oblast ili ako Kurska oblast, onda dalje tamo, gde postoje dve nuklearne elektrane.

Moramo da pogodimo mesta koja nisu samo kritično problematična za Rusiju, već i smrtno problematična – savetovao je Krivonos.

Podsetimo, tokom dugotrajnih borbi u pograničnim regionima, kijevski režim je izgubio nekoliko hiljada ljudi i desetine oklopnih vozila ali nikada nije uspeo da zauzme nijedno naselje, na ruskoj teritoriji.

Borba.Info

Check Also

CNN: Ruska vojska napreduje svakog dana, nakon oslobođenja Avdijevke!

Posle oslobođenja Avdijevke, ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni specijalne operacije. Ovo prenosi CNN… TV …