Počelo zavođenje reda u Rusiji! Dobavljač pancira optužen za prevaru u vrednosti, od 2 milijarde rubalja!

Isporučilac ličnih pancira za Ministarstvo odbrane osumnjičen je za prevaru u nabavci pancira za vojnike, u zoni specijalne vojne operacije.

Ovo je objavio list Komersant, pozivajući se na izvore, u agencijama za sprovođenje zakona…

Rukovodilac DOO „GK „Piket““ Andrej Esipov uhapšen je, pod sumnjom za veliku prevaru – biznismen se sumnjiči da je ukrao 2 milijarde rubalja, od ruskog Ministarstva odbrane, dok je sklapao ugovor za 20 hiljada kompleta raznih pancira.

Sam Esipov tvrdi da je nevin, a oklevetali su ga bivši zaposleni u preduzeću.

Prema rečima biznismena, panciri njegove kompanije su testirani, pod uslovima, na koje GC „Piket” nije mogao da utiče, a, kako tvrdi, pojedini generali sa kojima nije smeo da kontaktira spremni su da garantuju, za iskrenost Esipova.

Istraga smatra da je Esipov primio proizvode za prebacivanje u trupe koji nisu bili u skladu sa uslovima ugovora ali ih je ipak prebacio u službu, po ceni navedenoj u dokumentima.

Tužilaštvo smatra i da Esipov može da pobegne ili da, koristeći svoje veze u vladinim agencijama i vojnom resoru, izvrši pritisak na učesnike istrage.

Pre toga, u Ukrajini je uhapšena osoba koja je učestvovala u slučaju krađe, tokom vojnih nabavki.

Ranije je Generalno tužilaštvo Ukrajine optužilo bivšeg zamenika šefa ministra odbrane zemlje Vjačeslava Šapovalova da je proneverio 25 miliona dolara u kupovini nekvalitetnih pancira.

Borba.Info

Check Also

CNN: Ruska vojska napreduje svakog dana, nakon oslobođenja Avdijevke!

Posle oslobođenja Avdijevke, ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni specijalne operacije. Ovo prenosi CNN… TV …