Šojgu raspametio Zapad: Najavio letelice koje se ne mogu ometati!

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu obišao je poligon, na teritoriji Moskovskog vojnog okruga, gde se testiraju novi dronovi i malokalibarsko oružje za rusku vojsku.

Svi dronovi su napravljeni, od domaćih materijala i komponenti, što Rusiji omogućava da u najkraćem mogućem roku pređe na serijsku proizvodnju, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruski ministar pogledao je različite vrste bespilotnih letelica, čija nosivost varira od 10, do 200 kilograma, među kojima je bio i jurišni kvadrokopter, opremljen univerzalnim komponentama za upotrebu najrazličnijih vrsta municije i prilagođen, čak i za uslove slabe vidljivosti.

Letelica je unapređena, tako da može da se koristi i kada neprijatelj ometa upravljanje njome, a operaterima je potrebno svega dve nedelje da se obuče u korišćenju, jer je jednostavna za upotrebu i ima pogodan softverski interfejs.

Rukovodilac preduzeća potvrdio je spremnost da se proizvede čak 30 kvadrokoptera ovog tipa mesečno i da bi u budućnosti proizvodnja mogla da se poveća.

Rusija će otvoriti naučni centar za istraživanje i proizvodnju dronova i robotskih sistema, obećao je ruski ministar i pojasnio da će na istom mestu biti različita preduzeća, laboratorije i dizajneri koji će zajedničkim snagama raditi, na razvoju i proizvodnji naprednog naoružanja.

Ruski ministar je izvršio inspekciju i malokalibarskog oružja koje je razvijeno, uz pomoć snajperista koji su se borili u Specijalnoj vojnoj operaciji.

RT Balkan

Check Also

Premijer Rumunije: Ne postoje ,ni Moldavci, ni moldavski jezik!

Tokom televizijske debate na kanalu Digi24, šef rumunske vlade Marsel Čolaku uskratio je Moldavcima kao …