Španac Alkaras oumnjičen za nameštanje mečeva!

Mihail Salcman, bivši vlasnik lanca kladionica u Rusiji “Utkin, Nobel i Maljenkov”, osumnjičio je Karlosa Alkarasa za učešće u nameštanju mečeva.

Kako prenose “Sport Ekspres” i brojni ruski mediji, on je čak poslao pismo rukovodstvu Mastersa u Madridu, te na adrese ATP, Španske teniske federacije i kancelariji tužioca u Španiji tvrdeći da ima dokaz da je treći reket sveta učestvovao u prljavim radnjama.

Salcman je optužio Alkarasa da je namerno izgubio gemove u dva meča na turniru u Madridu, protiv Aleksandera Ševčenka i Jana-Lenarda Štrufa.

“Mnogi ljudi vole takozvano klađenje uživo. I kada dođe do potencijalno poslednjeg gema u meču, uplaćuju se velike sume na njih jer je to poslednja opklada u meču.

Imamo veliki turnir na šljaci u Alkarasovoj rodnoj Španiji, cela zemlja navija za njega i kladi se na njega.

Dok je veliki novac uplaćen na to da će Alkaras pobediti, velika količina može da se uplati i na drugu stranu. Imajući u vidu da su kvote na to dijametralno suprotne onim malim na pobedu u gemu Alkarasa, u slučaju pobede protivika, dolazi se do velike zarade.

Praktično, sav novac koji su španski navijači Alkarasa uplatili otišao je u ruke prevaranata”, kaže Salcman.

U pitanju su gemovi kada je Alkaras protiv Ševčenka servirao na 5:0 u drugom setu i na 5:3 protiv Štrufa, takođe u drugom setu.

Biznismen tvrdi kako je u kontaktu sa posebnim odsekom Azijsko-pacifičke regije koji prati tragove o nameštenim mečevima.

Alkaras je takmičenje u Madridu završio u četvrtfinalu porazom od Rusa Andreja Rubljova, 4:6, 6:3, 6:2.

B92

Check Also

Khabib Nurmagomedov duguje poreskoj službi 306 miliona rubalja!

Neporaženi UFC šampion i najbogatiji sportista Rusije Habib Nurmagomedov duguje Federalnoj poreskoj službi 306 miliona …