Nema povlačenja, nema predaje! – Srbi i Albanci sa Kosova i Metohije i dalje u ljutom klinču…

Kfor patrolira kod Jarinja.

Vojnici Kfora primećeni su danas kako patroliraju između blokade koju su na putu ka administrativnom prelazu Jarinje postavili Srbi sa severa i pripadnika specijalnih jedinica Rosu koji se od prošlog ponedeljka nalaze ovde sa namerom da sprovedu odluku kosovske vlade o uvođenju reciprociteta za tablice iz Srbije.

Administrativni prelazi na severu KiM Brnjak i Jarinje i dalje su pod blokadom zbog protesta Srba nezadovoljnih odlukom prištinskih vlasti o ukidanju tablica.

Putevi Leposavić – Raška i Ribarići – Zubin potok blokirani su za saobraćaj deseti dan, a situacija na prelazima je mirna.

Gradonačelnici srpskih opština na severu KiM odbili su predlog komandanta Kfora da se jedinice specijalne kosovske policije zamene vojnicima Kfora, a da odluka o privremenim registracijama ostane.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike policije i vojske u bazi Šušnjak u Kopnenoj zoni bezbednosti i poručio da je svaki pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova spreman da zaštiti Srbe gde god oni živeli, posebno na teritoriji južne srpske pokrajine.

„U Kopnenoj zoni bezbednosti stanje je mirno i u potpunosti pod kontrolom. Na svakom delu naše teritorije red i zakon se poštuju i čuva se imovinska i lična sigurnost svakog građanina naše zemlje“, istakao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je još jednom naglasio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su u Kopnenoj zoni bezbednosti, kao i pripadnici Vojske Srbije, spremni da izvrše svako naređenje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

„Nasilje na prostoru Kosova i Metohije nije opcija i nasilje nad Srbima na prostoru južne srpske pokrajine ne može da se sprovede bez odgovarajućeg odgovora naše države.

Kao što je rekao predsednik Vučić „martovski pogrom“ se više nikada neće ponoviti“, naglasio je srpski ministar policije Aleksandar Vulin.

B92

Check Also

Rusi “olakšali” JP Morgana za 440 miliona dolara!

Rusija je na zamrzavanje imovine VTB-a u Sjedinjenim Državama odgovorila sopstvenom arbitražom! Arbitražni sud Sankt …