Rusija će podržati Beograd!

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da će Moskva podržati Beograd u njegovoj želji da se izbori za pravne norme opravdane zakonodavnom osnovom u okviru onoga, što se dešava u nepriznatoj republici Kosovo.

Sa stanovišta koje je izneo, proizilazi da srpska strana u svakom trenutku ima mogućnost da računa na pomoć Ruske Federacije, u okviru rada na ovom pitanju.

„Nastavićemo blisku koordinaciju sa Beogradom u zaštiti legitimnih prava Srbije u odnosu na pokrajinu Kosovo i Metohiju“, citira tekst njegove izjave časopis International Affairs.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Podsetimo, vojni ekspert i politikolog Jakov Kedmi je u emisiji Vladimira Solovjeva rekao da će se Belorusija i Srbija okrenuti, od Rusije u trenutku, kada ona pokaže slabost.

On je pozvao na razumevanje da predsednici Aleksandar Lukašenko i Aleksandar Vučić slede interese svojih zemalja i da ih neće zameniti za ruske ciljeve.

Ranije je Javni servis pisao da je srpska policija, održavajući red na mitingu desničarskih organizacija, kod punkta Jarinje, na ulazu na Kosovo i Metohiju, zaustavila demonstrante u blizini prelaza.

Prema rečima izvora, pozive da učestvuju u protestu stizale su patriote iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske Bosne i Hercegovine putem društvenih mreža.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Mediji: Čudom preživeo pokušaj ubistva! Izvršen atentat na princa Salamana! – VIDEO

Pokušaj atentata na prestolonaslednika Saudijske Arabije Mohameda bin Salmana. Ovo je objavio turski list Ieni …