Jokić osim što je otvorio 78. sezonu NBA lige sezonu poenima, već je završio utakmicu svojim zaštitnim znakom… – VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Lejkerse 119:107, na otvaranju 78. sezone NBA lige.

Nikola Jokić nastavio je tamo gde je stao prošle godine i maestralnom partijom najavio je još jednu sezonu u kojoj će biti glavni kandidat za najkorisnijeg igrača lige.

Srpski košarkaš utakmicu je završio sa 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija, uz 12/22 iz igre.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Odličan je bio i Džamal Marej sa 21 poenom i šest asistencija, odnosno Koldvel-Poup sa 20, Eron Gordon je ubacio 15, a Porter je imao 12 poena i 12 skokova.

U poraženom timu istakao se Lebron Džejms 21 poenom, osam skokova i pet asistencija, dok Entoni Dejvis nije postigao poen u drugom poluvremenu, nakon što je u prvom ubacio 17 poena i bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Denver je odlično otvorio utakmicu, Jokić je bio agresivan od starta, napadao je Dejvisa u svakom posedu i sa lakoćom je poentirao.

Srpski košarkaš postigao je deset poena za devet minuta, uz to je imao i pet skokova i dve asistencije, te je na pravi način započeo novu takmičarsku godinu.

Nagetsi su u prvoj deonici igrali sjajnu odbranu, sveli su Lejkerse, na samo dvadeset poena i posle dvanaest minuta igre rezultat je bio 34:20.

Gosti iz Los Anđelesa trgli su se u drugoj četvrtini, razigrao se Dejvis, dobar je bio i Lebron i nisu dopustili aktuelnim šampionima da odu na +20 ili sličnu razliku.

Jokić je bio odličan i u drugoj deonici, na kraju ovog kvartala promašio je nekoliko šuteva u reketu i malo pokvario procenat ali i pored toga je bio sjajan, 19 poena, devet skokova, dve asistencije i blokada.

Denver je na pauzu otišao sa +9, 63:54.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Hristos vaskrse! Brba.Info vam želi srećan Uskrs!

Pravoslavni vernici danas slave Uskrs po Julijanskom kalendaru – vaskrsenje Isusa Hrista, najvažniji hrišćanski praznik. …