Jokić osim što je otvorio 78. sezonu NBA lige sezonu poenima, već je završio utakmicu svojim zaštitnim znakom… – VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Lejkerse 119:107, na otvaranju 78. sezone NBA lige.

Nikola Jokić nastavio je tamo gde je stao prošle godine i maestralnom partijom najavio je još jednu sezonu u kojoj će biti glavni kandidat za najkorisnijeg igrača lige.

Srpski košarkaš utakmicu je završio sa 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija, uz 12/22 iz igre.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Odličan je bio i Džamal Marej sa 21 poenom i šest asistencija, odnosno Koldvel-Poup sa 20, Eron Gordon je ubacio 15, a Porter je imao 12 poena i 12 skokova.

U poraženom timu istakao se Lebron Džejms 21 poenom, osam skokova i pet asistencija, dok Entoni Dejvis nije postigao poen u drugom poluvremenu, nakon što je u prvom ubacio 17 poena i bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Denver je odlično otvorio utakmicu, Jokić je bio agresivan od starta, napadao je Dejvisa u svakom posedu i sa lakoćom je poentirao.

Srpski košarkaš postigao je deset poena za devet minuta, uz to je imao i pet skokova i dve asistencije, te je na pravi način započeo novu takmičarsku godinu.

Nagetsi su u prvoj deonici igrali sjajnu odbranu, sveli su Lejkerse, na samo dvadeset poena i posle dvanaest minuta igre rezultat je bio 34:20.

Gosti iz Los Anđelesa trgli su se u drugoj četvrtini, razigrao se Dejvis, dobar je bio i Lebron i nisu dopustili aktuelnim šampionima da odu na +20 ili sličnu razliku.

Jokić je bio odličan i u drugoj deonici, na kraju ovog kvartala promašio je nekoliko šuteva u reketu i malo pokvario procenat ali i pored toga je bio sjajan, 19 poena, devet skokova, dve asistencije i blokada.

Denver je na pauzu otišao sa +9, 63:54.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …